Сьогодні Ілон Маск запускає свою компанію зі штучним інтелектом «xAI»

Джерело: Hypebeast

Ілон Маск оприлюднив плани щодо своєї компанії штучного інтелекту xAI у липні разом із судовими документами про реєстрацію корпорації.

У дописі для X він офіційно оголосив про компанію, описавши її як штучний інтелект, який “розуміє реальність”. Тоді в інтерв’ю він називав це стартапом, який “намагається зрозуміти природу Всесвіту”.

Через кілька місяців Маск написав в X, що xAI буде запущено сьогодні, 4 листопада, для “вибраної групи”, ймовірно, бета-тестерів.

“У деяких важливих аспектах це найкраще, що існує на даний момент”, — написав Маск.

Тим не менш, ніхто не знає, яку систему xAI буде продавати. Цілком можливо , що Маск працює над власним чат-ботом, щоб конкурувати з ChatGPT OpenAI і Claude Anthropic.

Нещодавно Ілон Маск сказав, що штучний інтелект, якщо його запрограмували люди з “екологічного руху”, може призвести до вимирання людства.

16 вересня президентка Молдови Мая Санду перервала своє інтерв’ю в етері через землетрус під час прямої трансляції.

Комітет Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики рекомендував парламенту проголосувати у другому читанні за законопроєкт №11474 про особливості продажу пакетів акцій, що належать державі у статутному капіталі банків. 

Київська обласна прокуратура поновила право власності держави на ліс, що має особливе значення для екології столичного регіону. Рішеннями суду у чотирьох справах задоволено позови прокурорів до низки юридичних осіб про повернення лісових земель у Бориспільському районі загальною площею понад 60 га.

На полігоні під Ульмом українські військові проходять курси першої допомоги на полі бою. Для навчання закупили п’ять силіконових інтерактивних манекенів Simman 3G plus. Ціна однієї штуки – 100 000 євро, маса – 80 кг. 

Фотографи Влада та Костянтин Ліберови оприлюднили світлини українських військових, котрі лиш нещодавно повернулися з російського полону. Виснажені, у російському полоні армійці втрачають по 20, 30, а дехто навіть 40 кг. Українська сторона дотримується Женевської конвенції і закликає світову спільноту примусити РФ до виконання міжнародних обов’язків.