За тиждень «Армія дронів» уразила рекордну кількість опорних пунктів ворога

Джерело: Михайло Федоров/Facebook

6 листопада міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив, що оператори БпЛА в межах проєкту “Армія дронів” знищили 335 опорних пунктів росіян, що є абсолютним рекордом на сьогодні.

Минулого тижня ворогам не пощастило з опорними пунктами – оператори БпЛА мінуснули 335 позицій, абсолютний рекорд. Також серед ураженого – 83 бойові броньовані машини, 72 вантажівки, 36 танків та сотні окупантів, – поінформував Федоров.

Джерело: Михайло Федоров/Facebook

Міністр також запевнив у продовженні підсилювання Сил оборони дронами. Наголосивши: що більше безпілотників – тим ефективнішими є результати.

Раніше Михайло Федоров повідомив, що оператори “Армії дронів” за три місяці уразили 1 280 одиниць техніки росіян.

Окрім цього, очільник відомства інформував, що за тиждень з допомогою “Армії дронів” українські армійці уразили рекордну кількість російської артилерії.

Довідка. “Армія дронів” – комплексна програма, в межах якої заплановано системну закупівлю дронів, їх ремонт, а також курси навчання відповідних фахівців. Проєкт розпочався 1 липня. За понад 11 місяців діяльності “Армії дронів” за кошти United24 придбали 3864 комплекси дронів. Усього сума укладених контрактів становить понад 4,3 млрд гривень.

На Білгородщині РФ ворог замінував дамби та будує оборонні фортифікації навколо обласного центру. Про це повідомив речник оперативно-тактичного угруповання “Харків” Віталій Саранцев.

У новій резолюції Європарламент закликав країни ЄС зняти всі обмеження на удари України в глиб Росії західною зброєю. Відповідний документ прийняли більшістю голосів: “за” проголосували 425 депутатів, проти — 131, ще 63 утрималися.

У Сумах російські окупаційні війська вдарили по геріатричному пансіонату, де проживали 211 літніх людей.

Петро Порошенко сьогодні доставив великий вантаж для бригад ЗСУ на сході України. Пʼятий Президент вважає, що допомога армії — це найважливіше. 

Уряд Німеччини надав Силам оборони новий пакет військової допомоги. Серед іншого, Україна отримає танки LEOPARD, всюдиходи Bandvagn та дрони Vector.