У Києві попрощалися з українським воїном Тарасом Давидюком, який загинув на війні проти РФ

Джерело: Букви

Сьогодні, 7 листопада, у Києві попрощалися з українським військовим, розвідником та журналістом Тарасом Давидюком, який загинув у бою проти російських окупантів.

Церемонія прощання відбулася на Майдані Незалежності.

Сотні людей прийшли, аби провести в останню путь українського захисника, пластуна та журналіста Тараса Давидюка. Серед присутніх на церемонії прощання були військові, пластуни, рідні та друзі.

Тарас Давидюк загинув 3 листопада під населеним пунктом Роботине Запорізької області. Йому було 37 років.

Тарас Давидюк був членом “Молодого Руху”. У 2005-2012 рр. – головою обласної організації та членом Центрального Проводу “Молодіжного Націоналістичного Конгресу”. Воїн також був головою Рівненської обласної організації “Активна молодь”.

Тарас Давидюк народився 28 серпня 1986 року в Рівному. Закінчив Острозьку академію за спеціальністю “політолог”.

Працював учителем історії та журналістом. Засновник та головний редактор місцевого незалежного новинного вебсайту “Горинь.інфо”.

Взимку 2013-2014 рр. Тарас брав участь у самообороні Майдану. Від початку російсько-української війни служив у добровольчому батальйоні “Гарпун”, а згодом – в одному з окремих розвідувальних батальйонів ЗСУ. У 2019 році демобілізувався.

З початком повномасштабного вторгнення РФ в Україну знову пішов на фронт. Загинув 3 листопада 2023 року на околицях села Роботине Запорізької області.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.