«Імперця геть»: пам’ятник Пушкіну у Києві облили червоною фарбою – фоторепортаж

Джерело: Букви

7 листопада невідомі у столиці облили пам’ятник Пушкіну червоною фарбою. Відповідна акція відбувається вже не вперше, вочевидь, так активісти намагаються звернути увагу посадовців на необхідність пришвидшити дерусифікацію громадського простору.

У парку імені Івана Багряного активісти розписали та облили пам’ятник російському поетові Олександру Пушкіну. Зокрема на монументі зробили напис: “Деколонізацію не спинити. Імперця геть”.

Зауважимо, наприкінці жовтня активісти закликали Кабмін ухвалити рішення стосовно демонтажу пам’ятників встановлених російським діячам у Києві. Вони зауважили, що дерусифікація має відбуватися активніше. Тоді на пам’ятник одягнули сітку маскування.

Одначе, сьогодні перехожі помітили, що Пушкін у червоній фарбі.

Раніше Міністерство культури та інформаційної політики України анонсувало вилучення пам’ятників Пушкіну, Щорсу та іншим російським діячам з Державного реєстру нерухомих пам’яток культурної спадщини національного значення.

Відповідний проєкт постанови Кабінету Міністрів після погоджень іншими органами влади мають на розгляд Уряду.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.

Громадянин Ірландії Роберт Діґан на псевдо Ірландець, загинув на полі бою 17 вересня, залишивши за собою спадщину хоробрості та вірності. Його побратими вшанували шлях від ірландського рейнджера до українського захисника.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 17 жовтня. З початку доби загальна кількість бойових зіткнень вздовж всієї лінії фронту зросла до 191.

Виробничі потужності української дронової індустрії збільшилися у десять разів у 2024 році проти 2023 року. Про це повідомляє відомство з посиланням на дослідження дронової індустрії від Київської школи економіки та Brave1.