Блінкен відвідає Південну Корею, оскільки КНДР та Росія поглиблюють зв’язки, – Reuters

Джерело: Reuters

Держсекретар США Ентоні Блінкен має прибути до Сеула (Південна Корея) в середу, 8 листопада, для переговорів, оскільки союзники посилюють співпрацю через стурбованість щодо більш тісних військових зв’язків Північної Кореї з Росією.

Цей дводенний візит, перший держсекретаря США за останні два з половиною роки, є частиною ширшої азійської поїздки Блінкена, яка включала зустрічі з колегами з G7 і переговори з японськими офіційними особами в Токіо, а також пізнішу зупинку в Індії на тлі конфлікту між Ізраїлем і ХАМАС.

Міністр оборони США Ллойд Остін також має відвідати Південну Корею цього тижня під час поїздки, яка також включатиме Індонезію та Індію.

Речник Військово-Морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук зауважив, що російські війська перекидають ракети С-300 до систем ППО поблизу Керченського мосту, адже вони там їм дуже потрібні.

У ніч на 6 жовтня російські війська вкотре атакували українські міста безпілотниками. Внаслідок обстрілу поранень зазнала одна особа.

День територіальної оборони в Україні відзначають щорічно у першу неділю жовтня.

В Україні триває 956-та доба повномасштабної російсько-української війни. За цей час втрати військ РФ у живій силі (вбиті та поранені) сягли понад 660 тисяч осіб.

У ніч на 6 жовтня російські війська атакували Україну ударними БпЛА та ракетами різних типів. Загалом Сили оборони збили на території України 56 ворожих безпілотників та дві російські ракети.