Rheinmetall отримав замовлення від ФРН на близько 100 тисяч артилерійських мін для України

Джерело: пресслужба Rheinmetall

Німецький оборонний концерн Rheinmetall отримав замовлення від уряду Німеччини на постачання близько 100 тисяч артилерійських мін для України.

Йдеться про боєприпаси до мінометів калібру 120 мм.

Замовлення на мільйони євро є частиною нещодавнього пакету військової допомоги на суму 400 мільйонів євро для українських Збройних сил. Наразі точна номенклатура замовлених боєприпасів невідома.

Зауважується, що постачання має розпочатися найближчим часом і триватиме протягом наступних двох років.

Нагадаємо, Rheinmetall отримав чергове замовлення на артилерійські боєприпаси, призначені для України згідно з рамковою угодою з німецькими військовими, повідомила компанія 10 жовтня.

Згідно із заявою найбільшого у світі виробника боєприпасів, десятки тисяч мін мають бути поставлені у 2023 році, а решта – у 2024 році.

Довідка. Rheinmetall – німецький оборонний концерн, котрий виробляє танки Panther, Leopard, БМП Marder й гаубиці PzH 2000.

Станом на 22:00 п’ятниці, 4 жовтня, від початку цієї доби на фронті відбулося 97 бойових зіткнень. Найгарячіша ситуація на Курахівському напрямку. Також ворог активний на Покровському, Куп’янському та Лиманському напрямках.

Протягом дня, 4 жовтня, армія РФ здійснила 50 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 84 вибухи. 

У п’ятницю, 4 жовтня, суд у Мінську засудив десяток осіб до тюремного ув’язнення від двох до 25 років за допомогу в скоєнні того, що Білорусь назвала “терористичним актом” на військовому аеродромі за межами столиці минулого року.

Президент України Володимир Зеленський в п’ятницю, 4 жовтня, провів засідання Ставки в Сумській області.

Днями Букви розмістили допис про родину російського окупанта, де на першому фото – неповнолітня 9-класниця…