Макрон закликав Ізраїль припинити вбивства жінок і немовлят у Газі

Джерело: BBC News

Президент Франції Емманюель Макрон заявив BBC, що Ізраїль має припинити вбивати немовлят і жінок у Газі.

В ексклюзивному інтерв’ю в Єлисейському палаці він сказав, що бомбардуванням “немає виправдань”, заявивши, що припинення вогню піде на користь Ізраїлю.

Він зазначив, що визнаючи право Ізраїлю захищати себе, “ми закликаємо їх припинити це бомбардування” в Газі.

Макрон також підкреслив, що Франція “чітко засуджує” терористичні дії ХАМАС.

Коли його запитали, чи хоче він, щоб інші лідери – в тому числі в США і у Великій Британії – приєдналися до його закликів щодо припинення вогню, він відповів: “Сподіваюся, що так і буде”.

“Де-факто – сьогодні цивільне населення піддається бомбардуванню – де-факто. Цих немовлят, цих жінок, цих старих людей бомбардують і вбивають. Тому для цього немає жодних причин і немає легітимності. Тому ми закликаємо Ізраїль зупинитися”, – сказав Макрон.

Коли його запитали чи Ізраїль порушив міжнародне право в Газі, він відповів:

“Я не суддя. Я глава держави”.

Він сказав, що у Франції є, мабуть, найбільша мусульманська громада в Європі, а також велика єврейська громада, і оскільки Франція та решта Європи спостерігають велике зростання антисемітизму, усі громадяни Франції повинні об’єднатися проти антисемітизму та повинні “розділяти біль чи співчуття палестинців”.

В Україні триває 968-ма доба повномасштабної російсько-української війни. За цей час втрати військ РФ у живій силі (вбиті та поранені) перевищили 675 тисяч осіб.

18 жовтня відзначають Європейський День боротьби з торгівлею людьми, Європейський день паперового пакета, Всесвітній день менопаузи та Міжнародний день жіночого щастя. Християни вшановують апостола і євангеліста Луку.

За даними синоптиків у п’ятницю, 18 жовтня, у більшості регіонів сухо та сонячно.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що ізраїльські військові знайшли на базах бойовиків “Хезболли” найсучаснішу російську зброю на півдні Лівану.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.