У Франції вийшли на російський слід у справі про мітки з зіркою Давида

Джерело: Franceinfo

Після того, як тиждень тому в регіоні Іль-де-Франс на півдні Парижа було виявлено численні мітки із зіркою Давида, слідчі розглядають можливу причетність Росії до спроби дестабілізувати ситуацію.

“Це було схоже на операцію командос”, – прокоментував один із поліціянтів.

Як розповіли у виданні, щойно слідчим вдалося встановити особи пари, яку зафіксували камери спостереження, як ці підозрювані швидко залишили Францію. Саме цій парі приписують понад 200 випадків подібних графіті на півдні Парижа.

Також зазначається, що перед цим заарештували молдовську пару. Зокрема її спіймали посеред ночі під час нанесення синіх зірок Давида на фасади будівель.

Пара розповіла правоохоронним органам, що їх намовив росіянин за невелику суму грошей.

При цьому відомо, що подружжя перебувало у країні нелегально, тож їх вирішили негайно помістити в центр тимчасового утримання та депортувати.

Під час наступного допиту вони повторили, що отримували накази з Росії. Для слідства зв’язок між цими двома випадками є “очевидним”. Спецслужби вже попереджено про те, що ця операція виглядає як спроба дестабілізації з боку Росії.

Президент України Володимир Зеленський в п’ятницю, 25 жовтня, заявив, що планує залучити українців до розробки внутрішнього Плану перемоги.

Генеральний прокурор Андрій Костін повідомив, що шість керівників обласних та спеціалізованих прокуратур написали заяви на звільнення.

Бейонсе з’явиться з кандидаткою у президенти США Камалою Гарріс на мітингу в Х’юстоні в п’ятницю, 25 жовтня, згідно з близькими до її кампанії джерелами.

Рідкісну друковану копію дитячої історії Антуана де Сент-Екзюпері “Маленький принц” планують продати за 1,25 мільйона доларів.

У п’ятницю, 25 жовтня, Північна Корея заявила, що будь-який крок щодо направлення своїх військ для допомоги Росії у війні проти України “відповідатиме міжнародному праву”. Однак країна так і не підтвердила відправку військ.