Україна виборола дві золоті медалі на турнірі Pavel Roman Memorial

Джерело: пресслужба Національного олімпійського комітету України та національної олімпійської збірної України

Українські фігуристи здобули першість у танцях на льоду на міжнародному турнірі з фігурного катання Pavel Roman Memorial у місті Оломоуц, Чехія.

Подвійною перемогою завершилися для України змагання у танцях на льоду на міжнародному турнірі з фігурного катання Pavel Roman Memorial, що проходив цього вікенду у чеському місті Оломоуц🇨🇿. Українські спортсмени стали найкращими, як серед сеніорів, так і в юніорській віковій категорії, — зазначили у повідомленні.

Зауважується, що цього сезону вже вдруге зійшли на п’єдестал дорослих змагань фіналісти юніорської серії Гран-прі-2023 Марія Пінчук та Микита Погорєлов. До бронзи, здобутої минулого тижня у Казахстані, харків’яни додали золото Оломоуца. Підопічні Галини Чурілової, Олександри Назарової та Максима Нікітіна показали перший результат і у ритм-танці, і у довільній програмі, набравши у сумі 162.64 і на 11,6 бала випередивши найближчих суперників угорців Люсі Генкок та Іліаяса Фураті.

Своєю чергою, Ірина Підгайна та Артем Коваль стали першими у категорії юніорів, випередивши за підсумками двох виступів на 0,66 бала срібних призерів Ноемі Марію Талі та Ноа Лафорнара з Італії.

  • На Іграх нескорених-2023 українські спортсмени здобули 34 медалі, серед яких 12 – золоті. У Збірній Україні взяли участь 25 учасників – військові й ветерани ЗСУ, Нацгвардії, Національної поліції та добровольчих батальйонів.
  • У Міністерстві молоді та спорту України відреагували на те, що FIFA розглядає можливість скасування повної заборони для російських спортсменів на участь у міжнародних змаганнях з футболу, а UEFA – допустили команди U-17 з Росії до міжнародних змагань.
  • Збірна України з пляжного футболу заявила, що не братиме участь у чемпіонаті світу з пляжного футболу. Причиною стала участь Білорусі в турнірі.

На полігоні під Ульмом українські військові проходять курси першої допомоги на полі бою. Для навчання закупили п’ять силіконових інтерактивних манекенів Simman 3G plus. Ціна однієї штуки – 100 000 євро, маса – 80 кг. 

Фотографи Влада та Костянтин Ліберови оприлюднили світлини українських військових, котрі лиш нещодавно повернулися з російського полону. Виснажені, у російському полоні армійці втрачають по 20, 30, а дехто навіть 40 кг. Українська сторона дотримується Женевської конвенції і закликає світову спільноту примусити РФ до виконання міжнародних обов’язків.

Минулого тижня Росія оголосила, що розпочала операцію зі звільнення Курської області. Вона може зайняти не один місяць, оскільки кинутих у контрнаступ військ не вистачить, хоча їх уже приблизно вчетверо більше, ніж українці, вважають експерти.

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв закликав канцлера Німеччини Олафа Шольца, котрий нині перебуває з візитом у країні, відмовитися від ідеї про те, що Росія може зазнати поразки на полі бою, і підтримати мирний план Китаю щодо України.

У НЕК “Укренерго” поінформували, що 17 вересня заходи обмеження споживання не прогнозуються. У компанії закликали споживати електроенергію ощадливо протягом всієї доби.