У Міноборони стартував проєкт рекрутингу до ЗСУ

Джерело: пресслужба Міністерства оборони

У Міністерстві оборони повідомили про початок проєкту з рекрутингу до Збройних Сил України.

Відповідний договір підписали заступниця міністра оборони Наталія Калмикова та голова організації Lobby X Владислав Грезєв. Наголошується – рекрутери виконуватимуть роботу в інтересах армії безоплатно.

За словами Калмикової, проєкт дозволить людині обрати конкретний підрозділ на визначеній посаді, де цивільний досвід буде найбільш корисним. Найближчим часом у межах проєкту планується підписати наступні угоди з рекрутинговими компаніями.

Своєю чергою, Владислав Грезєв зауважив, що компанія Lobby X має великий досвід у пошуку кадрів для ЗСУ.

Армії потрібні люди різних професій – від гранатометників і мінометників, до програмістів і кухарів. Співпраця із Міністерством оборони дозволить масштабувати ту роботу, яку ми проводили, – зазначив він.

У пресслужбі зауважили, що дізнатися, які вакансії шукають у ЗСУ, вже зараз можна за посиланням.

Аби взяти участь у проєкті рекрутингу, закликаємо компанії писати на [email protected].

На полігоні під Ульмом українські військові проходять курси першої допомоги на полі бою. Для навчання закупили п’ять силіконових інтерактивних манекенів Simman 3G plus. Ціна однієї штуки – 100 000 євро, маса – 80 кг. 

Фотографи Влада та Костянтин Ліберови оприлюднили світлини українських військових, котрі лиш нещодавно повернулися з російського полону. Виснажені, у російському полоні армійці втрачають по 20, 30, а дехто навіть 40 кг. Українська сторона дотримується Женевської конвенції і закликає світову спільноту примусити РФ до виконання міжнародних обов’язків.

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв закликав канцлера Німеччини Олафа Шольца, котрий нині перебуває з візитом у країні, відмовитися від ідеї про те, що Росія може зазнати поразки на полі бою, і підтримати мирний план Китаю щодо України.

У НЕК “Укренерго” поінформували, що 17 вересня заходи обмеження споживання не прогнозуються. У компанії закликали споживати електроенергію ощадливо протягом всієї доби.

15 вересня відбувся останній день щорічної міжнародної виставки сучасного мистецтва viennacontemporary. Подія об’єднала провідних художників,…