Фітнес-модель Айтана, створена ШІ, заробляє в Instagram тисячі доларів на місяць

Джерело: Oddity Central

Створена штучним інтелектом фітнес-модель Айтана Лопес, також відома як Fit Aitana, зареєстрована в Instagram лише чотири місяці, але вже має понад 110 000 підписників, а її щомісячний дохід становить понад 4000 доларів.

Як розповіли у виданні, Айтана публікує лише свої фотографії, оскільки відео, найімовірніше, зробить її цифрову форму надто очевидною. Утім, кожна з фотографій фітнес-моделі збирає десятки тисяч вподобань та сотні коментарів.

Популярність Айтани забезпечила стабільнийо щомісячний прибуток її творцям, які стверджують, що вона заробляє понад 4000 доларів на місяць.

Зазначено, що Айтана Лопес – проєкт барселонського комунікаційного агентства The Clueless, керівництво якого вирішило інвестувати у віртуальні моделі через високі витрати, пов’язані з використанням реальних моделей, таких як витрати на проїзд та проживання.

“Айтана ж може бути будь-де і будь-коли, і хоча витрати на її створення були високими, вона вже почала заробляти собі на життя”, – йдеться в матеріалі.

При цьому вказано, що The Clueless відкрито рекламує свої послуги на власному вебсайті, дозволяючи клієнтам використовувати моделі, створені штучним інтелектом, у маркетингових цілях.

“Айтана не лише приваблива. Агентство також подбало про те, щоб її зовнішній вигляд, модний стиль та загальна індивідуальність відповідали сьогоднішнім онлайн-тенденціям, що забезпечило їй популярність у соціальних мережах. Усього за чотири місяці у неї вже понад 110 000 передплатників у популярній соціальній мережі”, – мовиться у виданні.

За словами розробників, одна з речей, яка відрізняє Айтану від інших моделей, створених штучним інтелектом – це її “людиноподібна зовнішність”. Деякі платформи штучного інтелекту можуть створювати чудові моделі людей, але проблема в тому, що більшість з них виглядають бездоганно, що видає їх як цифрові витвори.

Цікаво, що творці, як зазначається, докладають зусиль, щоб додати Айтані фізичних вад. Іноді вони додають зморшки, іноді справляють враження, ніби вона не розчісувала волосся, і все це для того, щоб вона здавалася “людянішою”.

“Ми робимо їх гіршими, щоб вони не вийшли такими ідеальними. ШІ процвітає завдяки бездоганним зображенням, ми робимо навпаки. По-перше, ми не залишаємо шкіру такою гладкою. Якби ми показали вам фотографію того, як він виходить з ШІ, ви знали б, що такої шкіри не існує”, – пояснили в команді The Clueless.

При цьому додається, що Айтан Лопес – лише одна з кількох віртуальних моделей, створених The Clueless. В агентстві вважають, що ШІ відіграватиме величезну роль у майбутньому моделювання та створення контенту, оскільки він пропонує рівень спеціалізації, якого просто неможливо досягти за допомогою людських моделей. У такий спосіб, бренди можуть мати ідеальні моделі, спеціально адаптовані до їх потреб.

У Сумах російські окупаційні війська вдарили по геріатричному пансіонату, де проживали 211 літніх людей.

Іспанська поліція заарештувала у Мадриді чоловіка, який мав намір продати підроблену картину Леонардо да Вінчі за 1,3 мільйона євро.

Петро Порошенко сьогодні доставив великий вантаж для бригад ЗСУ на сході України. Пʼятий Президент вважає, що допомога армії — це найважливіше. 

Літак, що вилетів з аеропорту Паолуччі поблизу Модени та прямував до Франції, зник з радарів на центральній півночі Італії. На його борту перебували троє французьких громадян.

Уряд Німеччини надав Силам оборони новий пакет військової допомоги. Серед іншого, Україна отримає танки LEOPARD, всюдиходи Bandvagn та дрони Vector.