У Чорному та Середземному морях росіяни утримують два носії «Калібрів» – ВМС ЗСУ

Джерело: ВМС ЗСУ

Станом на ранок 17 листопада у Чорному та Середземному морях російські окупанти утримують на бойовому чергуванні два носії крилатих ракет “Калібр”.

Відтак, у Чорному морі на бойовому чергуванні перебуває два ворожих кораблі, зокрема один носій крилатих ракет “Калібр”, загальним залпом до 8 ракет.

Тим часом, у Середземному морі на бойовому чергуванні також два ворожих кораблі, зокрема один носій крилатих ракет “Калібр”, загальним залпом до 8 ракет.

Натомість в Азовському морі на бойовому чергуванні – один ворожий корабель, ракетоносії відсутні.

За добу, в інтересах РФ, прохід Керченською протокою здійснили:

  • до Азовського моря – 13 суден, з них 9 рухались з протоки Босфор;
  • до Чорного моря – 10 суден, з них 7 продовжили рух у напрямку протоки Босфор.

У ВМС ЗСУ зазначили, що РФ продовжує порушувати Міжнародну конвенцію з охорони людського життя на морі 1974 р. (SOLAS), вимикаючи системи автоматичної ідентифікації (AIS).

У новій резолюції Європарламент закликав країни ЄС зняти всі обмеження на удари України в глиб Росії західною зброєю. Відповідний документ прийняли більшістю голосів: “за” проголосували 425 депутатів, проти — 131, ще 63 утрималися.

У Сумах російські окупаційні війська вдарили по геріатричному пансіонату, де проживали 211 літніх людей.

Петро Порошенко сьогодні доставив великий вантаж для бригад ЗСУ на сході України. Пʼятий Президент вважає, що допомога армії — це найважливіше. 

Уряд Німеччини надав Силам оборони новий пакет військової допомоги. Серед іншого, Україна отримає танки LEOPARD, всюдиходи Bandvagn та дрони Vector.

Заступниця голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Марина Хонда поінформувала, депутати Київради підтримали ініціативу мера стосовно надання матеріальної допомоги пораненим військовим, зареєстрованим у Києві.