Зеленський показав фото українських воїнів на лівобережжі Херсонщини

Джерело: Володимир Зеленський

Президент України Володимир Зеленський опублікував фото українських захисників на лівобережжі Херсонської області.

“Лівобережжя Херсонщини. Наші воїни. Дякую за вашу силу, за рух уперед! Слава кожному й кожній, хто повертає Україні свободу та справедливість!” – написав він.

Фото: t.me/V_Zelenskiy_official

Фото: t.me/V_Zelenskiy_official

Варто зауважити, що про операції ЗСУ на лівому березі Херсонщини почали говорити ще у середині жовтня.

Фото: t.me/V_Zelenskiy_official

Фото: t.me/V_Zelenskiy_official

Однак лише 17 листопада Морська піхота ЗСУ підтвердила офіційно, що українські воїни закріпились на кількох плацдармах лівобережжя регіону, яке тимчасово окуповане росіянами.

Фото: t.me/V_Zelenskiy_official

Фото: t.me/V_Zelenskiy_official

  • Фахівці ISW зауважили, що наземні операції Збройних сил України на лівому, тимчасово окупованому березі Херсонщини, є масштабнішими, аніж раніше.
  • Російські пропагандистські ЗМІ ТАСС та РИА Новости повідомили про передислокацію військ РФ, які перебувають на лівому березі Херсонської області. Згодом пропагандисти повідомили, що новина про передислокацію – помилкова. Фахівці ISW пояснили, чому у РФ поспішили з новиною про передислокацію.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.