Інвестори вимагають від OpenAI, щоб та повернула Альтмана на посаду гендиректора – NYT

Джерело: The New York Times

Рада директорів компанії штучного інтелекту OpenAI веде переговори із Семом Альтманом, якого нещодавно звільнили з посади генерального директора, про можливість його повернення в компанію.

Як розповіли у виданні, після звільнення Альтмана інвестори OpenAI та його прихильники чинили тиск на членів ради директорів з вимогою повернути його. Зокрема, компанія Microsoft, яка інвестувала в OpenAI 13 млрд доларів, хоче відновлення його на посаді.

Окрім того, компанія виявила готовність інвестувати в іншу компанію, яку створить Альтман, про що він повідомив відразу після його звільнення.

Утім, за словами співрозмовників видання, немає жодних гарантій, що його буде відновлено на посаді в OpenAI.

Варто нагадати, рада директорів OpenAI в п’ятницю, 17 листопада, звільнила генерального директора компанії Сема Альтмана. Головний технічний директор OpenAI Міра Мураті тимчасово виконуватиме його й проведе офіційний пошук постійного генерального директора.

Президент і співзасновник OpenAI Грег Брокман також в п’ятницю оголосив, що залишає компанію. Він додав, що звільнення було несподіванкою для нього та Альтмана.

В Україні триває 968-ма доба повномасштабної російсько-української війни. За цей час втрати військ РФ у живій силі (вбиті та поранені) перевищили 675 тисяч осіб.

18 жовтня відзначають Європейський День боротьби з торгівлею людьми, Європейський день паперового пакета, Всесвітній день менопаузи та Міжнародний день жіночого щастя. Християни вшановують апостола і євангеліста Луку.

За даними синоптиків у п’ятницю, 18 жовтня, у більшості регіонів сухо та сонячно.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що ізраїльські військові знайшли на базах бойовиків “Хезболли” найсучаснішу російську зброю на півдні Лівану.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.