Оборонці півдня знищили російський ЗРПК «Панцир-С1»

Джерело: Сили оборони півдня

Станом на 19 листопада Сили оборони півдня знищили на Херсонщині ворожий ЗРПК “Панцир-С1”.

Слабкіший захист ворогів — потужніший тиск наших вояків, — наголосили у повідомленні.

Загалом за минулу добу ворогу завдано таких втрат:

  • 14 окупантів;
  • 5 танків;
  • 1 самохідна артилерійська установка “Мста-С”;
  • 3 гармати;
  • 1 комплекс відеоспостереження “Муром-М ”
  • 5 одиниць автобронетехніки.

Окрім цього, оборонцям півдня також вдалося знищили склад паливно-мастильних матеріалів, польовий пункт боєпостачання та спостережний пункт ворога.

Довідка. Панцирь-С1 — російський самохідний зенітний ракетно-гарматний комплекс наземного базування, призначений для ближнього прикриття цивільних і військових об’єктів. Комплекс створили 1994 року, з того часу його модернізували. Наприкінці 2012 року ЗРГК Панцирь-С1 взяли на озброєння армії РФ. Час розгортання комплексу – до 5 хвилин. Боєкомплект Панцир-С1: 12 ракет 57Е6-Е, 1400 снарядів. Ракетами може вражати цілі на висоті до 15 км і на відстані до 20 км.
За даними відомих контрактів, ціна одного ЗПРК Панцирь-С1 при експортних поставках становить від 13,15 до 14,67 млн доларів.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.

Громадянин Ірландії Роберт Діґан на псевдо Ірландець, загинув на полі бою 17 вересня, залишивши за собою спадщину хоробрості та вірності. Його побратими вшанували шлях від ірландського рейнджера до українського захисника.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 17 жовтня. З початку доби загальна кількість бойових зіткнень вздовж всієї лінії фронту зросла до 191.

Виробничі потужності української дронової індустрії збільшилися у десять разів у 2024 році проти 2023 року. Про це повідомляє відомство з посиланням на дослідження дронової індустрії від Київської школи економіки та Brave1.