Microsoft наймає на роботу колишнього генерального директора OpenAI

Джерело:  The Verge

Корпорація Microsoft наймає на роботу ексгендиректора OpenAI Сема Альтмана та співзасновника Грека Брокмана. Вони разом долучаться до нової дослідницької команди із передового штучного інтелекту.

“Ми надзвичайно раді поділитися новиною про те, що Сем Альтман та Грег Брокман разом із колегами приєднаються до Microsoft, щоб очолити нову передову дослідницьку групу зі штучного інтелекту”, – сказав гендиректор Microsoft Сатья Наделла.

Також Сем Альтман у соцмережі Х написав щодо цього: “Місія триває”.

Раніше його звільнили з посади гендиректора OpenAI. Він вів переговори стосовно повернення, але правління компанії, яке складається із чотирьох осіб, відмовилося піти у відставку і дозволити йому повернутися.

Посаду Альтмана зайняв ексгендиректор і співзасновник Twitch Еммет Шир.

На полігоні під Ульмом українські військові проходять курси першої допомоги на полі бою. Для навчання закупили п’ять силіконових інтерактивних манекенів Simman 3G plus. Ціна однієї штуки – 100 000 євро, маса – 80 кг. 

Фотографи Влада та Костянтин Ліберови оприлюднили світлини українських військових, котрі лиш нещодавно повернулися з російського полону. Виснажені, у російському полоні армійці втрачають по 20, 30, а дехто навіть 40 кг. Українська сторона дотримується Женевської конвенції і закликає світову спільноту примусити РФ до виконання міжнародних обов’язків.

Минулого тижня Росія оголосила, що розпочала операцію зі звільнення Курської області. Вона може зайняти не один місяць, оскільки кинутих у контрнаступ військ не вистачить, хоча їх уже приблизно вчетверо більше, ніж українці, вважають експерти.

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв закликав канцлера Німеччини Олафа Шольца, котрий нині перебуває з візитом у країні, відмовитися від ідеї про те, що Росія може зазнати поразки на полі бою, і підтримати мирний план Китаю щодо України.

У НЕК “Укренерго” поінформували, що 17 вересня заходи обмеження споживання не прогнозуються. У компанії закликали споживати електроенергію ощадливо протягом всієї доби.