«Торпеда» провокацій проти ЗСУ – реакція на допис Безуглої стосовно претензій до Залужного

Джерело: Букви

26 листопада народна обраниця від “Слуги народу”, членкиня Комітету нацбезпеки, оборони та розвідки Марʼяна Безугла заявила, що Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний має піти у відставку. У соцмережах одразу зреагували на допис нардепки, зауваживши, що вона регулярно провокує скандали направлені проти ЗСУ, чим підриває морально-психологічний стан українських військових. Також Безуглу закликали поінформувати про вжиті владою кроки до початку повномасштабної війни, які дозволили б війську отримати необхідну кількість потрібного озброєння.

На думку Безуглої  Головнокомандувач ЗСУ “не зміг надати план задуму на 2024 рік”.

Водночас співзасновник InformNapalm Роман Бурко зауважив, що 26 листопада Безугла вчинила чергову інформаційну провокацію, яка носить ознаки спланованої ІПсО в інтересах певних політичних груп та грає на руку країні-агресору РФ.

Безугла, яка постійно виступає як «торпеда» для провокацій та скандалів спрямованих проти ЗСУ, які підривають морально-психологічний стан українських військових, сьогодні вчергове озвучила свої голослівні та нічим не підкріплені обвинувачення на адресу українського командування і Головнокомандувача ЗСУ, атаку проти якого вона цілеспрямовано проводить вже не перший місяць з періодичними вкидами, відволікаючи на себе увагу українських і світових ЗМІ.

Бурко нагадав, що саме Мар’яна Безугла була авторкою скандального законопроєкту № 7351, який за її пропозицією надавав право командирам самостійно убивати військовослужбовців за невиконання наказів без будь-яких доведених обставин, також, у ЗМІ, оцінений як спроба відновити сталінські методи смертної кари в Україні. Метою такого законопроекту було зіштовхнути українських солдатів і офіцерів, знизити боєздатність української армії та в перспективі спричинити громадянську війну і протистояння. Що стало б подарунком для РФ, пояснив він.

Важливо, якщо проаналізувати новий провокаційний допис, зрозуміло, що Безугла намагається грати на емоціях людей, яким не відомо, що ніхто з командирів ЗСУ, зокрема й Головнокомандувач, не має доповідати Безуглій про стратегічні плани, оскільки вона всього лише заступниця голови Комітету і не бере участі у Ставці Верховного Головнокомандувача. Ба більше, вона не має ні відповідної військової освіти, ні відповідних рівнів допуску до державної таємниці.

Окрім цього, співзасновник InformNapalm закликав якнайдалі тримати Безуглу від армії та розвідки, бо вона методично та цілеспрямовано веде підривну діяльність, яка розхитує стійкість української армії та України загалом в умовах війни.

Народний депутат від “ЄС” Володимир Ар’єв повідомив про нову атаку представників партії “Слуга народу” на військове керівництво.

Тепер вони (спочатку Арахамія, потім традиційно Безугла) докоряють головкому Залужному і Генштабу, що вони їм не представили “план задуму на 2024”. Я не буду оцінювати термінологію неадекватів, але сподіватись, що військові розповідатимуть будь-які плани балакучій голові Банкової з інтелектом равлика — це бути ну дуже самовпевненою головою.

Водночас нардеп зауважив, що Безугла чомусь не цікавиться про плани, які має і повинна представити влада. Зокрема, план подолання ПТСР та інших психологічних травм у військових та суспільства. Або реальний покроковий план розв’язання демографічної проблеми та дефіциту робочої сили.

Ще план реформ замість контрацепту Кабміну, який соромно людям показати. Врешті решт, стратегічний план відбудови економіки, а не лише окремих зруйнованих об’єктів, на які полюють слуги з кріптовалютними флешками, — наголосив Ар’єв.

Полковник ЗСУ, блогер Анатолій Штефан “Штірліц” вирішив опублікувати власну точку зору, оскільки коментарі у пані Безуглої знову обмежені. Зокрема він запитав, чи змогла влада забезпечити минулі запити ЗСУ, аби цікавитися майбутніми планами військових.

Дрони, міни, снаряди, міномети, пушки, засоби РЕБ, засоби ППО, мобресурс, легка броньована техніка, автомобілі?…ЗСУ прийняли бій всіма силами і засобами що були в наявності. А зараз вже можна з легкістю писати не про те керівництво ЗСУ, не про тих воїнів і не таку оборону, а головне просто звинуватити у всьому ЗС України.

Штефан нагадав, що життя кожного воїна безцінне, а не коштує якісь мільйони про які пише Безугла.

Цим ми від вас і відрізняємося, — наголосив блогер.

Військовий, ветеран АТО, Олексій Петров емоційно зреагував на допис народної обраниці. Він зазначив, що представники партії оговталися після початку повномасштабного нападу і вирішили закидати претензії до генерала Залужного.

Своєю чергою, військовий перелічив низку риторичних запитань, зокрема що стосуються підготовки до повномасштабного вторгнення, відсутності ППО, озброєння, навчання військових. Також він запитав про зірвані оборонні замовлення, гальмування ракетної програми та призначення Тарана міністром оборони.

Офіцер управління розвідки бригади НГУ “Азов” Ілля Самойленко, який брав участь в обороні Маріуполя, також зазначив, що наразі продовжується цілеспрямована інформаційна атака на Залужного.

Військовий наголосив, що Безугла “або саботажник або агент ворога”.

Народна депутатка, членкиня Комітету ВР з нацбезпеки Соломія Бобровська нагадала коліжанці відомі речі — що “такого роду проблемні питання вирішуються в іншому місці”. Вона також наголосила, що Безугла підіграє російським напрацюванням щодо підігріву градусу в суспільстві.

Зауважимо, речниця фракції “Слуга народу” Юлії Палійчук у коментарі УП порадила уточнювати інформацію стосовно публікації у Безуглої: “Звертайтесь, будь ласка, до пані Марʼяни Безуглої. Вона сама собі пресслужба і сама відповідає за свої слова”.

Раніше допис Безуглої використала у своїх пропагандистських заявах російська телеведуча Ольга Скабєєва, написавши про “бухаючих” командирів ЗСУ.

Безугла опублікувала пост, у якому повідомила, що скеровує своє звернення на Міністерство оборони України та Головнокомандувача ЗСУ стосовно необхідності “сухого закону” серед військового керівництва в умовах воєнного стану. У двох абзацах допису народна обраниця декілька разів акцентувала на необхідності особистого прикладу зокрема “найвищого керівництва”.

Після чого речник Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат написав у Facebook, що нардепка Мар’яна Безугла “якимось дивом” потрапила до переліку його друзів, і він її видалив після дискредитації нею Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного. У відповідь нардепка звинуватила речника, що він “вскрив кабінетну культуру всередині ЗСУ”.

93-річний американець та ветеран армії США Вітаутас Пачкаускас підтримує Україну і з початку війни вже 130 разів виходив на проукраїнські акції.

Лідер фракції “Євросолідарність” Петро Порошенко привіз в Миколаїв партію обладнання для моніторингового центру “Ай-Петрі СВ”, однак “за вказівкою згори” його не впустили на обʼєкт. 

Речниця теруправління ДБР у Хмельницькому Катерина Герасімук розповіла, що ДБР вивчає список “ухилянтів”, який знайшли під час обшуків у кабінеті керівниці Хмельницького обласного центру МСЕК Тетяни Крупи. 

Станом на 16:00 суботи, 5 жовтня, від початку доби по всій лінії фронту зафіксували 67 бойових зіткнень. Найгарячішим залишається Покровський напрямок.

Цього тижня три українські атомні станції уклали угоди на зведення захисних споруд. Попри те, що Хмельницька — це найменша АЕС в Україні (має в експлуатації 2 енергоблоки), витрати на її захист сягнуть 1,7 мільярда гривень. Це найбільша сума серед усіх станцій.