В енергосистемі України зафіксовано дефіцит електроенергії – «Укренерго»

Джерело: “Укренерго”

Сьогодні, 29 листопада, з 13:00 в енергосистемі України зафіксовано дефіцит електроенергії – в “Укренерго” закликали українців до ощадливого споживання.

Причина дефіциту – стрімке зростання споживання через важкі погодні умови та одночасне включення в мережу тисяч споживачів із постраждалих від негоди регіонів.

Водночас електростанції не можуть виробити достатньо електроенергії, щоб задовольнити всі потреби споживачів: сонячні електростанції майже не працюють через щільну хмарність в усіх регіонах, а на теплових електростанціях деякі блоки ще перебувають в ремонті.

“В енергосистемі зараз склалась важка ситуація. Наш котик Графік зростає на очах. Це означає, що споживачам сьогодні зранку і протягом дня потрібно більше електроенергії, ніж можуть виробити всі українські електростанції. ОЩАДЛИВО СПОЖИВАЙТЕ ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЮ ПРОТЯГОМ ВСЬОГО ДНЯ ДО 18:00”, – наголосили у компанії.

А також зазначили, що ощадливе споживання не означає, що потрібно вимкнути все в домі і бути в темряві. Достатньо вимкнути світло там, де воно в цей момент не потрібне й уважно поставитись до того, як ви користуєтесь потужними електроприладами: залишити працювати тільки найнеобхідніше, а всі нетермінові справи перенести на вечір після 18:00 та ніч.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.