ХАМАС звільнив двох російських заручників на прохання Путіна

Джерело: SkyNews

Палестинське бойове угруповання ХАМАС заявляє, що на прохання глави РФ Володимира Путіна звільнило двох російських громадян, утримуваних у заручниках на охопленій війною території Сектора Гази.

У відповідь на зусилля російського президента ХАМАС звільнив у середу двох затриманих з російським громадянством, які нещодавно були передані Червоному Хресту, — зазначили у повідомленні.

Своєю чергою, Червоний Хрест передав двох заручників представникам російського МЗС, додається в заяві.

Зауважимо, 26 листопада угруповання ХАМАС звільнило раніше полоненого росіянина “на знак вдячності” за позицію Росії.

Варто нагадати, що у жовтні заступник голови політбюро ХАМАС Муса Абу Марзук висловив “вдячність” РФ, зауваживши, що Москва “не дозволила США та Ізраїлю просунути резолюцію” під час засідання Ради безпеки ООН.

Також  стало відомо, що російські хакерські групи об’єдналися з бойовиками палестинського ісламського угрупування ХАМАС, щоб атакувати ізраїльські урядові сайти та ЗМІ. Зокрема, вони змогли зламати додаток для сповіщення про повітряну тривогу, де розмістили повідомлення “ядерна бомба наближається”.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що ізраїльські військові знайшли на базах бойовиків “Хезболли” найсучаснішу російську зброю на півдні Лівану.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

Згідно з інформацією Міністерства аграрної політики та продовольства України, в Україні вже намолочено 62,2 млн тонн нового врожаю, який зібраний на площі 16,8 млн га.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.

Громадянин Ірландії Роберт Діґан на псевдо Ірландець, загинув на полі бою 17 вересня, залишивши за собою спадщину хоробрості та вірності. Його побратими вшанували шлях від ірландського рейнджера до українського захисника.