Галущенко: Єдині причини відключень електроенергії зараз – це погодні умови та бойові дії

Джерело: Міністерство енергетики України

Міністр енергетики України Герман Галущенко заявив, що єдині причини відключень електропостачання на сьогодні – це погодні умови та бойові дії.

За його словами, українська енергосистема готова до проходження зими. Відключення споживачів не відбуватиметься, якщо не буде масованих ударів ворога по енергетичних об’єктах або стихійних лих.

“На жаль, сьогодні дуже складні погодні умови. Цього тижня стихія вирувала в Одеській, Миколаївській, Київській областях, де зусиллями енергетиків електропостачання вже відновлено практично у всіх населених пунктах. На жаль, сьогодні стихія перемістилася у західні області нашої держави, і це спричинює відключення”, – зазначив очільник Міненерго.

За оперативними даними, через негоду станом на 14:00 2 грудня без світла 603 населених пункти. Більшість із них – на Львівщині, де без електропостачання залишаються 454 населених пункти. Також негода знеструмила населені пункти в Івано-Франківській, Тернопільській, Хмельницькій областях.

“Нині будемо активно працювати у цих областях. Максимальну кількість бригад і техніки з усієї України буде задіяно, щоб швидко відновити електропостачання споживачам”, – сказав Герман Галущенко.

В Україні триває 968-ма доба повномасштабної російсько-української війни. За цей час втрати військ РФ у живій силі (вбиті та поранені) перевищили 675 тисяч осіб.

18 жовтня відзначають Європейський День боротьби з торгівлею людьми, Європейський день паперового пакета, Всесвітній день менопаузи та Міжнародний день жіночого щастя. Християни вшановують апостола і євангеліста Луку.

За даними синоптиків у п’ятницю, 18 жовтня, у більшості регіонів сухо та сонячно.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що ізраїльські військові знайшли на базах бойовиків “Хезболли” найсучаснішу російську зброю на півдні Лівану.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.