«Це такий серйозний вибір»: Салліван закликав схвалити пакет допомоги Україні на $61 млрд

Джерело: The Telegraph

Радник Білого дому з питань національної безпеки Джейк Салліван заявив, що Конгрес “дозволить Путіну взяти гору”, якщо не схвалить пакет допомоги Україні вартістю 61 мільярд доларів.

Незабаром відбудеться голосування Сенату щодо екстреного пакета зовнішньої допомоги на суму 106 мільярдів доларів, який включає понад 61 мільярд доларів для України.

“Конгрес має вирішити, чи продовжувати підтримувати боротьбу за свободу в Україні… чи Конгрес проігнорує уроки, які ми винесли з історії, і дозволить Путіну перемогти. Це так просто. Це такий серйозний вибір”, — сказав Салліван журналістам у Білому домі.

Він заявив це після цього, як директорка Офісу менеджменту та бюджету США Шаланда Янг повідомила, що поточне фінансування США для України закінчиться до кінця місяця.

Також зауважимо, що сьогодні, 5 грудня, президент України Володимир Зеленський виступить зі зверненням до сенаторів США напередодні голосування.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.

Громадянин Ірландії Роберт Діґан на псевдо Ірландець, загинув на полі бою 17 вересня, залишивши за собою спадщину хоробрості та вірності. Його побратими вшанували шлях від ірландського рейнджера до українського захисника.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 17 жовтня. З початку доби загальна кількість бойових зіткнень вздовж всієї лінії фронту зросла до 191.

Виробничі потужності української дронової індустрії збільшилися у десять разів у 2024 році проти 2023 року. Про це повідомляє відомство з посиланням на дослідження дронової індустрії від Київської школи економіки та Brave1.