Посли країн Балтії висловили своє невдоволення уряду Польщі через блокаду кордону

Джерело: ERR

Варшавські посли країн Балтії висловили своє невдоволення польському уряду у зв’язку з тим, що польські перевізники блокують рух вантажного автотранспорту на кордоні з Україною.

У Варшаві відбулася зустріч/демарш трьох послів країн Балтії в Міністерстві інфраструктури Польщі. Дипломати заявили, що ситуація на кордоні створює проблеми для інших перевізників і додаткові труднощі для української економіки.

“Зі свого боку, ми обговорюємо це питання з Польщею і сподіваємося, що рішення буде знайдено найближчим часом у співпраці між Польщею, Україною та Європейською комісією”, – сказала прессекретарка МЗС Естонії Бріта Кікас у відповідь на запитання ERR про ставлення Естонії до блокади кордону.

В мові дипломатії термін “демарш” вказує на звернення одного уряду до іншого з метою привернення уваги до певної ситуації. Демарш часто супроводжується конкретними пропозиціями щодо вжиття конкретних заходів.

За словами Бріти Кікас, Естонія продовжить свої зусилля з пошуку рішення з новим польським урядом.

“У міністра закордонних справ Маргуса Цахкни відбулася бесіда з колишнім міністром закордонних справ Польщі Йоганнесом Рау. Крім того, найближчим часом планується візит нового міністра закордонних справ Польщі в Таллінн, де це питання обов’язково обговорюватимуть”, – зазначила Кікас.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.

Громадянин Ірландії Роберт Діґан на псевдо Ірландець, загинув на полі бою 17 вересня, залишивши за собою спадщину хоробрості та вірності. Його побратими вшанували шлях від ірландського рейнджера до українського захисника.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 17 жовтня. З початку доби загальна кількість бойових зіткнень вздовж всієї лінії фронту зросла до 191.

Виробничі потужності української дронової індустрії збільшилися у десять разів у 2024 році проти 2023 року. Про це повідомляє відомство з посиланням на дослідження дронової індустрії від Київської школи економіки та Brave1.