Міноборони України закликає іноземних партнерів долучатися до проєктів ІТ-коаліції

Джерело: Міноборони

Заступниця міністра оборони України з питань цифрового розвитку Катерина Черногоренко під час зустрічі у Києві з делегацією Міністерства оборони Естонії на чолі зі заступницею міністра Туулі Дунетон заявила, що Міноборони закликає іноземних партнерів долучатися до проєктів ІТ-коаліції.

Катерина Черногоренко подякувала естонській стороні за підтримку у боротьбі проти російської агресії, за лідерство у створенні ІТ-коаліції та за адвокацію цього напрямку серед інших країн.

За її словами, ворог нарощує військовий потенціал, і тому Україна потребує асиметричних рішень у відповідь, зокрема технологічних інновацій, а також взаємосумісних бойових систем.

“Ми маємо вже суттєвий поступ у цьому напрямку, аби військо було маневреним, аби рішення ухвалювались швидко. Сподіваємось, що через участь в ІТ-коаліції партнери зможуть включитись у нашу роботу і посилити наші рішення, зробили нашу армію більш підготовленою”, – сказала заступниця очільника Міноборони.

У відомстві зазначили, що також посиленню ефективності української армії сприяє спрощення та цифровізація процесів, які пришвидшують отримання необхідного підрозділами. Одночасно з цим розробляються онлайн-послуги, які будуть доступні для українських військових, як у процесі служби, так і після звільнення.

Довідково. ІТ-коаліція – це група країн у межах Контактної групи з питань оборони України (“формат Рамштайн”) під керівництвом Естонії та Люксембургу, яка підтримує розробки Міноборони та ЗСУ у сфері ІТ, зв’язку та кібербезпеки.

Наразі учасниками ініціативи є шість країн: Естонія, Люксембург, Бельгія, Данія, Латвія, Литва.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.

Громадянин Ірландії Роберт Діґан на псевдо Ірландець, загинув на полі бою 17 вересня, залишивши за собою спадщину хоробрості та вірності. Його побратими вшанували шлях від ірландського рейнджера до українського захисника.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 17 жовтня. З початку доби загальна кількість бойових зіткнень вздовж всієї лінії фронту зросла до 191.

Виробничі потужності української дронової індустрії збільшилися у десять разів у 2024 році проти 2023 року. Про це повідомляє відомство з посиланням на дослідження дронової індустрії від Київської школи економіки та Brave1.