«Ми вимагатимемо повної мобілізації Заходу для допомоги Україні», – Туск

Джерело: Sky News

Новий прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск наголосив на підтримці України та заявив, що “вимагатиме повної мобілізації” Заходу для допомоги Україні.

“Ми вимагатимемо повної мобілізації Заходу для допомоги Україні. Я більше не можу слухати політиків, які говорять про втому від ситуації в Україні… напад на Україну – це напад на нас усіх”, – заявив він.

Нагадаємо, що вчора, 11 грудня, Сейм обрав Дональда Туска новим прем’єр-міністром Польщі. За це проголосувало 248 польських депутатів, проти – 201.

93-річний американець та ветеран армії США Вітаутас Пачкаускас підтримує Україну і з початку війни вже 130 разів виходив на проукраїнські акції.

Лідер фракції “Євросолідарність” Петро Порошенко привіз в Миколаїв партію обладнання для моніторингового центру “Ай-Петрі СВ”, однак “за вказівкою згори” його не впустили на обʼєкт. 

Речниця теруправління ДБР у Хмельницькому Катерина Герасімук розповіла, що ДБР вивчає список “ухилянтів”, який знайшли під час обшуків у кабінеті керівниці Хмельницького обласного центру МСЕК Тетяни Крупи. 

Станом на 16:00 суботи, 5 жовтня, від початку доби по всій лінії фронту зафіксували 67 бойових зіткнень. Найгарячішим залишається Покровський напрямок.

Цього тижня три українські атомні станції уклали угоди на зведення захисних споруд. Попри те, що Хмельницька — це найменша АЕС в Україні (має в експлуатації 2 енергоблоки), витрати на її захист сягнуть 1,7 мільярда гривень. Це найбільша сума серед усіх станцій.