Байден оголосив про $200 мільйонів окремої військової допомоги Україні

Джерело: SkyNews

12 грудня президент США Джо Байден проводить зустріч з главою Української держави Володимиром Зеленським у Білому домі.

Український президент перебуває у Вашингтоні, наполягаючи на додатковій допомозі США. Одначе, це відбувається на тлі зменшення підтримки серед деяких американських політиків, переважно радикально налаштованих представників Республіканської партії.

Однак адміністрація Байдена, здається, непохитна у своїй підтримці, а президент США наголосив своєму колезі, що не хоче, щоб він “втрачав надію”.

За словами Байдена, Конгрес США не повинен робити Володимиру Путіну “різдвяний подарунок”, блокуючи підтримку України.

Окрім того, під час зустрічі пан Байден також оголосив про виділення 200 мільйонів доларів окремої військової допомоги Україні.

Нагадаємо, 12 грудня Володимир Зеленський провів зустріч із сенаторами США, де розповів про актуальну безпекову та економічну ситуацію в Україні. Глава держави розповів про важливість збереження життєво необхідної американської підтримки. Зокрема, президент відповів на запитання сенаторів. Лідер більшості в Сенаті Чак Шумер заявив, що зустріч президента України Володимира Зеленського з законодавцями на Капітолійському пагорбі була “дуже потужною”. Своєю чергою, спікер Палати представників Майк Джонсон заявив, що у нього була “хороша” зустріч із президентом України Володимиром Зеленським, одначе, він досі залишається твердим у своїй позиції стосовно того, що США необхідно спочатку зайнятися проблемою кордону, перш ніж просуватися з законопроєктом про допомогу.

Зауважимо, 10 грудня глава США Джо Байден запросив Зеленського до Білого дому.

Раніше президент США Джо Байден знову закликав Конгрес підтримати додаткове фінансування для України та заявив, що “ми не можемо дозволити Путіну перемогти”.

  • Лідер демократичної більшості у Сенаті США Чак Шумер вважає, що, якщо республіканці хочуть порушувати питання іміграції під час обговорення надання Україні військової допомоги, – вони мають надати ширші пропозиції демократам щодо своєї політики.
  • Координатор Ради національної безпеки США Джон Кірбі закликав Конгрес виділити кошти на допомогу Україні до кінця 2023 року.
  • 11 грудня президент Володимир Зеленський розпочав свій візит до США та зустрівся з міністром оборони Ллойдом Остіном й головою Об’єднаного комітету начальників штабів генералом Чарльзом Брауном у Національному університеті оборони США.
  • Близько 315 000 російських солдатів загинули або зазнали поранень у повномасштабній війні проти України, повідомило джерело, знайоме з розсекреченими даними розвідки США.

У Сумах російські окупаційні війська вдарили по геріатричному пансіонату, де проживали 211 літніх людей.

Петро Порошенко сьогодні доставив великий вантаж для бригад ЗСУ на сході України. Пʼятий Президент вважає, що допомога армії — це найважливіше. 

Уряд Німеччини надав Силам оборони новий пакет військової допомоги. Серед іншого, Україна отримає танки LEOPARD, всюдиходи Bandvagn та дрони Vector.

Заступниця голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Марина Хонда поінформувала, депутати Київради підтримали ініціативу мера стосовно надання матеріальної допомоги пораненим військовим, зареєстрованим у Києві.

У четвер, 19 вересня, російський суд ув’язнив студента на майже два місяці за позитивні заяви про український воєнізований підрозділ.