Лідери ЄС ухвалили рішення про початок переговорів з Україною щодо вступу

Джерело: президент Євроради Шарль Мішель/X

Сьогодні, 14 грудня, Європейська рада ухвалила рішення про початок переговорів з Україною та Молдовою щодо вступу до Євросоюзу.

“Європейська рада вирішила розпочати переговори про вступ України та Молдови”,  – йдеться в дописі.

Також зазначається, що Єврокомісія надала статус кандидата Грузії і розпочне переговори з Боснією та Герцеговиною, коли буде досягнуто “необхідного рівня відповідності критеріям членства”. Лідери Євросоюзу закликали Єврокомісію до березня підготувати звіт для ухвалення відповідного рішення.

“Чіткий сигнал надії для їхніх народів і для нашого континенту”, — зауважив Мішель.

У НАТО підозрюють, що Росія може  мінувати критично важливу підводну інфраструктуру Європейського Союзу у Північному морі, повідомляє The Times.

Українські захисники відновили втрачені позиції поблизу Кремінної Луганської області.

Українські сили відновили контроль над деякими позиціями на півночі Харківської області, просунувшись у центральній частині Вовчанська.

Від початку доби ворог продовжує спроби наступу на фронті. Станом на 10:00 29 червня, особливо активним противник залишається на Покровському напрямку. Про це повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

Сьогодні, 28 червня, російські війська здійснили ракетний удар по Дніпру. Зафіксовано влучання у дев’ятиповерхівку. Зруйновано кілька поверхів.