Конгрес США пішов на канікули: розгляд питання фінансування Україні перенесено на січень

Джерело: Reuters

Цього тижня Конгрес США покинув Вашингтон на різдвяні канікули, поки кілька ключових питань не були вирішені, зокрема екстрена допомога Україні та посилення безпеки на кордоні, створюючи основу для складного січня.

Очікується, що на початку січня законодавці продовжать зусилля над написанням одного законодавчого акту, який одночасно фінансуватиме захист України від Росії та сповільнить потік мігрантів через кордон США та Мексики.

Ми досягнемо результатів, – зазначив лідер демократичної більшості в Сенаті Чак Шумер щодо повернення Конгресу 8 січня.

Президент США Джо Байден закликав Конгрес схвалити додаткові 61 мільярд доларів на нову підтримку військових зусиль України, яку республіканці вимагали поєднати з посиленням законодавства про безпеку кордонів у період рекордного прибуття нелегальних мігрантів.

Спікер Палати представників Конгресу США Майк Джонсон і його колеги-республіканці сперечаються з Байденом щодо прикордонного контролю, питання, яке дедалі більше хвилює виборців США.

На полігоні під Ульмом українські військові проходять курси першої допомоги на полі бою. Для навчання закупили п’ять силіконових інтерактивних манекенів Simman 3G plus. Ціна однієї штуки – 100 000 євро, маса – 80 кг. 

Фотографи Влада та Костянтин Ліберови оприлюднили світлини українських військових, котрі лиш нещодавно повернулися з російського полону. Виснажені, у російському полоні армійці втрачають по 20, 30, а дехто навіть 40 кг. Українська сторона дотримується Женевської конвенції і закликає світову спільноту примусити РФ до виконання міжнародних обов’язків.

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв закликав канцлера Німеччини Олафа Шольца, котрий нині перебуває з візитом у країні, відмовитися від ідеї про те, що Росія може зазнати поразки на полі бою, і підтримати мирний план Китаю щодо України.

У НЕК “Укренерго” поінформували, що 17 вересня заходи обмеження споживання не прогнозуються. У компанії закликали споживати електроенергію ощадливо протягом всієї доби.

15 вересня відбувся останній день щорічної міжнародної виставки сучасного мистецтва viennacontemporary. Подія об’єднала провідних художників,…