Кім Чен Ин наказав пришвидшити підготовку КНДР до війни

Джерело: Reuters

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин наказав військовим своєї країни пришвидшити підготовку до війни, щоб протистояти “безпрецедентним конфронтаційним крокам США”.

З такою заявою Кім Чен Ин виступив на зустрічі правлячої партії Північної Кореї, де обговорювали напрямки політики КНДР у 2024 році.

“Він (Кім) поставив бойові завдання для Народної армії та промисловості боєприпасів, ядерної зброї та секторів цивільної оборони для подальшого прискорення підготовки до війни”, — повідомили у державних ЗМІ КНДР.

На цій же зустрічі Кім Чен Ин повідомив, Пхеньян розширить стратегічне співробітництво з “антиімперіалістичними незалежними” країнами.

Під час партійного пленуму Кім Чен Ин також окреслив економічні цілі на майбутній рік, назвавши його “вирішальним роком” для виконання п’ятирічного плану розвитку країни.

  • Понад 1000 південнокорейських військових, поліціянтів і співробітників екстреної служби приєдналися до оборонних навчань 27 грудня, які імітували атаку Північної Кореї на Сеул.

Унаслідок дорожньо-транспортної пригоди в Харкові загинули двоє осіб, ще троє отримали поранення.

У селі Чагор Чернівецької області двоє чоловіків на автомобілі розстріляли двох собак та поїхали з місця події. Внаслідок отриманих поранень тварини померли.

У ніч на 6 жовтня російські війська вкотре атакували українські міста безпілотниками. Внаслідок обстрілу поранень зазнала одна особа.

Дубайська авіакомпанія Emirates Airlines заборонила пасажирам перевозити пейджери й рації на своїх літаках після операції, проведеної, як вважається, Ізраїлем з метою враження бойовиків “Хезболли”.

День територіальної оборони в Україні відзначають щорічно у першу неділю жовтня.