Над Дніпропетровщиною українські оборонці збили російську ракету Х-59

Джерело: Повітряне командування “Схід”

1 січня Сили протиповітряної оборони знищили ворожу авіаційну ракету Х-59 над Дніпропетровщиною.

У Дніпровському районі Дніпропетровської області підрозділом Повітряного командування “Схід” знищено керовану авіаційну ракету Х-59, – мовиться у повідомленні.

Джерело: Повітряне командування “Схід”

Зауважимо, 26 грудня 2023 року Сили оборони збили ворожу авіаційну ракету Х-59 у Криворізькому районі Дніпропетровщини.

25 грудня знищили керовану авіаційну ракету Х-59 в Криворізькому районі Дніпропетровської області.

19 грудня у Дніпровському районі Дніпропетровщини силами ППО збито російську ракету Х-59.

18 грудня російські війська атакували Дніпропетровщину авіаційною ракетою Х-59.

Ввечері 6 грудня над Дніпропетровщиною також збили ворожу керовану авіаційну ракету.

4 грудня Силами та засобами ППО знищено керовану авіаційну ракету Х-59 та 18 ударних БПЛА.

У Генштабі раніше повідомили, що наразі триває шістсот сімдесята доба широкомасштабної збройної агресії РФ проти нашої держави. Протягом доби відбулось 76 бойових зіткнень.

Ворог завдав ракетного та 19 авіаційних ударів, здійснив 30 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура.

Довідка. Х-59 Овод – радянська дозвукова ракета, створена у 1970-х роках, що мала вирішити завдання знищення цілей, які були захищені зенітними ракетними комплексами середньої та більшої дальності.

  • З початку повномасштабного вторгнення Повітряні сили ЗСУ збили понад 6000 російських дронів.
  • Президент України Володимир Зеленський в суботу, 16 грудня, анонсував нові домовленості щодо посилення ППО України.
  • Аналітики Інституту вивчення війни проаналізували статтю New York Times про те, що Володимир Путін використовує зворотні канали та посередників для демонстрації зацікавленості в припиненні вогню, попри нещодавні публічні заяви російського лідера про протилежне.
  • 31 грудня українським військам вдалося просунутися на південний схід від Куп’янська. Також Сили оборони продовжили позиційні бої з росіянами вздовж лінії Куп’янськ – Сватове – Кремінна.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.

Громадянин Ірландії Роберт Діґан на псевдо Ірландець, загинув на полі бою 17 вересня, залишивши за собою спадщину хоробрості та вірності. Його побратими вшанували шлях від ірландського рейнджера до українського захисника.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 17 жовтня. З початку доби загальна кількість бойових зіткнень вздовж всієї лінії фронту зросла до 191.

Виробничі потужності української дронової індустрії збільшилися у десять разів у 2024 році проти 2023 року. Про це повідомляє відомство з посиланням на дослідження дронової індустрії від Київської школи економіки та Brave1.