У Латвії попередили про депортацію 1167 росіян

Джерело: La.Lv

У Латвії планують депортувати 1167 громадян Росії, що не виконали вимоги поправок до закону про імміграцію та не подали документи для отримання дозволу на проживання в країні, повідомляє Управління у справах громадянства та міграції Латвії.

Так, зауважується, що 3 січня минув термін для отримання дозволу на постійне місце проживання у росіян, які провалили повторний іспит на знання латиської мови.

До кінця грудня минулого року зібрана інформація свідчила, що щонайменше 1213 російських громадян можуть бути депортовані з Латвії, які не виконали вимоги поправок до закону про імміграцію та не подали документи для запиту на дозвіл на проживання в країна. Наразі, за останніми даними, депортація стосуватиметься 1167 осіб, оскільки 46 осіб більше не перебувають на території країни.

Зібрана до кінця грудня інформація показала, що депортації підлягають у рівному значенні як жінки, так і чоловіки. Натомість розподіл за віком показує, що 789 осіб старше 60 років будуть депортовані.

Тож наразі у росіян є 30 днів на те, аби самостійно залишити Латвію, інакше їх депортують примусово.

  • Прем’єр-міністерка Естонії Кая Каллас заявила, що уряд країни шукає юридичні механізми для депортації осіб, які захочуть отримати громадянство країни-агресорки.
  • Служба держбезпеки Латвії затримала чотирьох громадян країни за підозрою в співпраці з російськими спецслужбами.
  • Національна рада з електронних ЗМІ Латвії (NEPLP) ухвалила рішення закрити доступ до трьох російських сайтів – wagner2022.ru, dentv.ru і yapolitic.ru.
  • У Литві мають намір позбавити громадянства російську балерину Ілзе Лієпу через підтримку нею російсько-української війни.
  • Франція висилатиме іноземців, зокрема росіян, що загрожують державній безпеці. Такий крок є відповіддю на напад ісламіста на школу в Аррас 13 жовтня. Громадянин РФ убив вчителя і поранив трьох осіб, поінформували у Міністерстві внутрішніх справ.

На полігоні під Ульмом українські військові проходять курси першої допомоги на полі бою. Для навчання закупили п’ять силіконових інтерактивних манекенів Simman 3G plus. Ціна однієї штуки – 100 000 євро, маса – 80 кг. 

Фотографи Влада та Костянтин Ліберови оприлюднили світлини українських військових, котрі лиш нещодавно повернулися з російського полону. Виснажені, у російському полоні армійці втрачають по 20, 30, а дехто навіть 40 кг. Українська сторона дотримується Женевської конвенції і закликає світову спільноту примусити РФ до виконання міжнародних обов’язків.

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв закликав канцлера Німеччини Олафа Шольца, котрий нині перебуває з візитом у країні, відмовитися від ідеї про те, що Росія може зазнати поразки на полі бою, і підтримати мирний план Китаю щодо України.

У НЕК “Укренерго” поінформували, що 17 вересня заходи обмеження споживання не прогнозуються. У компанії закликали споживати електроенергію ощадливо протягом всієї доби.

15 вересня відбувся останній день щорічної міжнародної виставки сучасного мистецтва viennacontemporary. Подія об’єднала провідних художників,…