У США заарештували водія, автомобіль якого в’їхав у ворота Білого дому

Джерело: BBC News

Секретна служба США повідомила, що чоловіка заарештували після того, як у понеділок ввечері, 8 січня, його автомобіль врізався у ворота біля Білого дому.

“Автомобіль зіткнувся з зовнішніми воротами”, – повідомив речник секретної служби Ентоні Гульєлмі.

Одну особу взято під варту, сказав Гульєлмі, додавши, що аварія все ще розслідується. Повідомлень про постраждалих під час інциденту немає.

Президент США Джо Байден не був у Вашингтоні, а в цей момент їхав із Південної Кароліни до Техасу.

Ім’я водія не розголошується, і прокуратура не оголосила про будь-які кримінальні звинувачення станом на вечір понеділка.

Через інцидент було закрито дороги на схід від Білого дому в центрі Вашингтона.

Гульєлмі сказав Washington Post, що залишається незрозумілим, “чи це було навмисно, чи випадково”.

В Україні триває 968-ма доба повномасштабної російсько-української війни. За цей час втрати військ РФ у живій силі (вбиті та поранені) перевищили 675 тисяч осіб.

18 жовтня відзначають Європейський День боротьби з торгівлею людьми, Європейський день паперового пакета, Всесвітній день менопаузи та Міжнародний день жіночого щастя. Християни вшановують апостола і євангеліста Луку.

За даними синоптиків у п’ятницю, 18 жовтня, у більшості регіонів сухо та сонячно.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що ізраїльські військові знайшли на базах бойовиків “Хезболли” найсучаснішу російську зброю на півдні Лівану.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.