У ГУР запустили проєкт «Хочу найти» для родин полонених росіян в Україні

Джерело: “Радіо Свобода

У Головному управлінні розвідки Міністерства оборони презентували проєкт “Хочу найти” для родичів військовополонених РФ в Україні.

Зауважується: дізнатися, чи перебуває конкретний російський військовий у полоні, або він загинув, можна у чат-боті в телеграмі та на відповідному сайті.

Під час презентації проєкту представник ГУР Андрій Юсов зауважив, що РФ не комунікує належно з членами родин військовослужбовців-окупантів, не інформує про їхню долю після того, як вони опинилися як загарбники в Україні. Це стосується і зниклих безвісти, і полонених, і загиблих.

Він також додав, що є навіть випадки, коли Україна, наприклад, передавала до РФ тіла солдатів, але їхні родичі жодної інформації так і не отримували.

Тож, як мовиться на інтернет-ресурсах проєкту, “Хочу найти” створили з огляду на “дотримання Україною принципів міжнародного гуманітарного права, аби заповнити інформаційний вакуум, що утворився через бездіяльність російської влади”.

Зауважимо, державний проєкт Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими “Хочу жить” вперше опублікував список полонених росіян, яких відмовилася забирати РФ. У ньому – 200 солдатів РФ, яких країна-агресорка викреслила зі списків на обмін.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.

Громадянин Ірландії Роберт Діґан на псевдо Ірландець, загинув на полі бою 17 вересня, залишивши за собою спадщину хоробрості та вірності. Його побратими вшанували шлях від ірландського рейнджера до українського захисника.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 17 жовтня. З початку доби загальна кількість бойових зіткнень вздовж всієї лінії фронту зросла до 191.

Виробничі потужності української дронової індустрії збільшилися у десять разів у 2024 році проти 2023 року. Про це повідомляє відомство з посиланням на дослідження дронової індустрії від Київської школи економіки та Brave1.