Зеленський нагородив Ріші Сунака Орденом Свободи

Джерело: Independent

Президент України Володимир Зеленський нагородив прем’єр-міністра Великої Британії Ріші Сунака Орденом Свободи.

Зеленський наголосив на його “видатному особистому внеску” у зміцненні співпраці між країнами та у “територіальну цілісність” союзника.

Президент України подякував прем’єр-міністру за “особисте керівництво” та зазначив, що нова безпекова угода Великої Британії “закладає основу для нашої подальшої роботи з іншими нашими партнерами”.

Під час пресконференції в Києві Сунак сказав, що він “пишається” підписанням нової безпекової угоди з Україною.

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський і прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак у п’ятницю, 12 січня, в Києві підписали безпекову угоду між двома країнами.

Ріші Сунак також заявив, що Велика Британія надасть найбільший пакет військової допомоги Україні на суму 2,5 мільярда фунтів стерлінгів протягом 2024-2025 років.

Глава уряду Великої Британії Ріші Сунак перебуває з візитом в Києві й виступив з промовою у Верховній Раді України.

Ввечері 22 жовтня російські війська вдарили по Харкову. За попередньою інформацією, зафіксовані влучання у Холодногірському та Салтівському районах Харкова.

Найкасовіший за всю історію фільм студій Marvel та Disney з рейтингом R “Дедпул і Росомаха” у національному прокаті в США заробив $636,3 млн.

22 жовтня прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що Медико-соціальні експертні комісії в Україні замінять новою європейською моделлю: цифровою і повністю прозорою.

Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) виявила під однією з лікарень у Бейруті підземний бункер, що належить терористичному угрупованню “Хезболла”, повідомив представник ЦАХАЛ, контр-адмірал Даніель Хагарі.

У соціальній мережі BlueSky виникли технічні проблеми після масових реєстрацій користувачів, які пішли з соцмережі X після рішення її власника Ілона Маска оновити функцію кнопки “Заблокувати” на платформі.