«Україна потребує зброї»: у Польщі відбулася акція на підтримку ЗСУ

Джерело: Букви

У польському Гданську відбулася акція прихильників передачі озброєння Україні. Букви ексклюзивно отримали фото від своєї читачки з Польщі.

Попри мороз, на центральній площі міста десятки учасників акції закликали продовжити озброєння України на тлі невпинних російських атак та обстрілів українських міст. Організатори наголошували на необхідності захистити цивільне населення та нагадали про вчинені звірства на окупованих Росією територіях.

З українськими прапорами, тримаючи власноруч зроблені плакати, небайдужі закликали допомогти зупинити тероризм з боку РФ та допомогти тим, хто бореться за свободу.

Окрім прохання надати необхідне озброєння, під час акції звучали також інші заклики, зокрема, визволити військових та цивільних полонених, котрі перебувають на тимчасово окупованих територіях України, а також в РФ.

Схожа акція відбулася у Кракові 13 січня у звʼязку з російськими масованими обстрілами території України: “There is no silence in Ukraine”.

Ініціативу підтримали співробітники Генерального консульства України в Кракові, які долучилися до її реалізації. Зокрема, Генеральний консул України в Кракові Вячеслав Войнаровський звернувся до організаторів та учасників акції й мешканців і гостей Кракова, присутніх на центральній площі міста, з промовою. Український дипломат під час виступу зазначив, що подібних бомбардувань не відбувалося з часів Другої світової війни, а за масштабністю подібних варварських атак з комбінованим використанням балістичних ракет та дронів не зазнавала жодна країна в світі. При цьому, В.Войнаровський наголосив на необхідності збереження єдності світової антипутінської коаліції й рішучої протидії країні-агресору у формі невідкладного надання Україні додаткових систем ППО, далекобійних ракет, сучасної авіації, а також передачі «заморожених» російських активів на відбудову України.

Також протестували й у столиці Польщі. Попри 12-градусний мороз, біля представництва Євросоюзу у Варшаві зібралося 2,5 тисячі осіб, аби нагадати про повномасштабну війну і потребу у зброї для протистояння країні-агресорці. Тоді учасники акції закликали передати заморожені російські активи Україні для закупівлі зброї і відбудови, а також ізолювати російських дипломатів від усього цивілізованого світу.

Станом на 16:00 п’ятниці, кількість бойових зіткнень вздовж усієї лінії фронту з початку доби зросла до 125. Ворог особливо активно на Покровському та Курахівському напрямках.

Друга партія північнокорейських солдатів незабаром вирушить до Росії, згідно з документами південнокорейської розвідки.

Служба безпеки та Національна поліція затримали 19 адміністраторів та дописувачів телеграм-каналів, які намагалися зірвати мобілізацію і публікували локації ЗСУ.

Президент України Володимир Зеленський відхилив візит Генерального секретаря ООН Антоніу Гутерреша в Україну через його участь у саміті в Росії, повідомило джерело AFP.

За даними Sinoptik.ua, погода на вихідних буде теплою, малохмарною, без опадів і сильного вітру —…