Німеччина готується до збройного протистояння з Росією – Bild

Джерело: Bild

Бундесвер готується до збройного конфлікту проти Росії. Протистояння може розпочатися вже у 2024 році.

Це випливає з секретного документа. Відповідно, можлива ескалація між країною НАТО і РФ вже в лютому цього року. Це навчальний сценарій, який крок за кроком, місяць за місяцем описує, як діятиме глава РФ Володимир Путін і як Альянс має захищатися.

Згідно з документом, росіяни запустять хвилю мобілізації та закличуть до армії ще 200 тисяч осіб у лютому 2024 року. Вже весною Кремль нібито почне новий повномасштабний наступ в Україні. Тоді як через недостатню допомогу з боку Заходу ЗСУ ризикує зазнати поразки.

Після чого РФ провокує агресію проти етнічних російських меншин у Прибалтиці. Почнуться зіткнення і РФ проведе великі навчання “Захід 2024” із залученням 50 000 солдатів.

За декілька місяців РФ перекине війська та ракети у Калінінград для удару по Сувалкському коридору, який з’єднує Калінінградську область із Білоруссю через Литву. А у грудні після американських виборів на кордоні можуть відбутися заворушення.

У січні 2025 року Польща та країни Балтії зберуться на засідання Ради НАТО, де заявлять про загрозу з боку РФ, яка у березні перекине додаткові війська до кордонів Прибалтики та у Білорусь. У травні НАТО ухвалить рішення про “заходи для надійного стримання”.

У “день Х” головнокомандувач НАТО віддасть наказ перекинути 300 тисяч солдатів на східний фланг.

За цим сценарієм Бундесверу ескалація почнеться всього за кілька тижнів. Десятки тисяч німецьких солдатів повинні будуть відправитися в бойові дії незабаром після цього.

Раніше у звіті Німецького товариства зовнішньої політики наголосили, що РФ вистачить шість років, щоб підготувати свої війська до прямого конфлікту з НАТО.

Зауважимо, у 2024 році НАТО планує залучили на військові навчання понад 40 тисяч військовослужбовців. Спільні тренування стануть найбільшими з часів Холодної війни.

  • Національний центр кібербезпеки Великої Британії (NCSC) заявив, що такі країни, як Росія, ймовірно, намагатимуться втрутитися в результати виборів в багатьох країнах наступного року.
  • Через свої імперські амбіції Росія становить найбільшу та найгострішу загрозу для країн НАТО. У разі “заморожування” війни в Україні, Москві знадобиться шість-десять років, щоб відновити свою армію. Протягом цього періоду Німеччина спільно з Альянсом повинні дати можливість своїм Збройним силам боротися з Росією. Тільки так можна буде зменшити ризик наступної війни в Європі.
  • У НАТО попередили, що занадто велика бюрократична тяганина заважає переміщенню військ у Європі, проблема, яка може спричинити серйозні затримки, якщо розпочнеться війна з Росією.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.