В Мексиці наречену, звинувачену у схемі вимагання, заарештували в день її весілля

Джерело: CBS News

В Мексиці влада оголосила про арешт нареченої, звинуваченої в схемі вимагання, в день її весілля.

Жінку, яку прокуратура Мексики ідентифікувала лише як Ненсі Н., затримали перед весільною церемонією, коли вона виходила зі свого автомобіля, щоб увійти до церкви у Вілла-Герреро.

Фото: CBS News

Жінка планувала одружитись з чоловіком, ідентифікованого як Клементе Н. з псевдонімом “Мишка”. Подружжя входило до групи, яку звинувачували у вимаганні торговців курятиною в Толуці поблизу Мехіко та підозрювали у викраденні чотирьох робітників з птахофабрики в Толуці.

Один із восьми арештованих підозрюваних, ідентифікований як Сантьяго Н., був звинувачений у “водінні вантажівки типу Explorer” для транспортування викрадених жертв.

Прокуратура заявила, що підозрювані мають зв’язки з наркокартелем La Familia Michoacana. Раніше цього місяця цей же картель звинувачували в атаці безпілотників у південному штаті Герреро, в результаті якої загинули щонайменше шість людей.

У 2023 році прокуратура Мексики повідомила про зменшення вимагань на 3,44% порівняно з попереднім роком. Зокрема, спроби придушити вимагання птахівництва та яєць призвели до збитків злочинних угруповань у розмірі близько 47 мільйонів доларів США, повідомляє влада.

Міжнародний валютний фонд (МВФ) планує обговорити зниження комісії для своїх найбільших позичальників, включаючи Україну. Це питання розглянуть після того, як деякі країни висловили занепокоєння через зростання витрат, спричинених вищими відсотковими ставками.

У Києві станом на 15:46 кількість загиблих зросла до 20 людей. Ще 61 людина зазнала поранень. 

Президент України Володимир Зеленський та прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск підписали угоду про гарантії безпеки у Варшаві.

Через ранкові атаки РФ по цивільній інфраструктурі України наша держава ініціює скликання надзвичайного засідання Ради безпеки ООН.

Станом на 15:00 внаслідок масованих ударів РФ по Україні, зокрема Києву та Кривому Рогу, загинуло щонайменше 28 осіб. Ще 112 людей зазнали поранень.