Кулеба заявив, що у випадку закінчення зброї українці воюватимуть з агресором лопатами

Джерело: ABC News

Очільник МЗС України Дмитро Кулеба прокоментував затримання схвалення угоди щодо подальшої фінансової допомоги Україні. Він зазначив, що у випадку закінчення зброї українці воюватимуть з РФ навіть лопатами.

За словами Кулеби, Конгрес США повинен якомога швидше ухвалити нову угоду про фінансування додаткової військової допомоги Україні.

Як пояснив міністр, чим більше коштів США виділять на допомогу Україні, тим менше шансів, що розпочнеться пряме протистояння Росії і НАТО, до якого будуть залучені й американські війська.

“Якою б зараз не була ціна підтримки України, ціна налагодження безладу у світі, якщо Україна програє, буде набагато, набагато вищою”, – сказав Кулеба.

Він додав, що у випадку перемоги Росії в Україні це стане сигналом для інших країн світу,що Захід не в змозі зупинити агресора.

Водночас очільник МЗС наголосив, що Україна всіма силами боротиметься з російськими військами.

“Навіть якщо у нас закінчиться зброя, ми будемо боротися лопатами, тому що на карту для України поставлено існування цієї нації”, – сказав він.

  • Міністр оборони Великої Британії Грант Шеппс акцентував на прагненні уряду його країни допомогти Україні.
  • Прямий збройний конфлікт НАТО з Росією ближче, ніж багато хто думає, попереджає експерт з ракетних технологій та науковий співробітник докторантури університету в Осло Фабіан Гоффман.

В зоопарку у Балтіморі (штат Меріленд, США) помер африканський пінгвін, який допоміг врятувати свій вид від вимирання, залишивши після себе понад 200 нащадків, та проживши набагато довше, ніж очікувалося.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Міністерство юстиції США повідомила, що в Канаді пакистанцю висунуто кримінальне звинувачення за нібито планування масового розстрілу євреїв у Нью-Йорку в річницю нападу ХАМАС в Ізраїлі 7 жовтня 2023 року.

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

В новому iPhone 16 від Apple використовуватимуть технологію нового покоління чіпів Arm, що стане останнім кроком у прагненні технологічного гіганта запровадити функції генеративного штучного інтелекту у своїх смартфонах.