«єВідновлення»: українці витратили перший мільярд гривень на ремонт житла

Джерело: Мінцифри

У межах програми “єВідновлення” українці вже витратили перший мільярд гривень на ремонт житла, пошкодженого внаслідок збройної агресії РФ.

“Українці продовжують активно відновлювати пошкоджені через російську агресію будинки за програмою “єВідновлення”. Уже придбали товарів і послуг на ремонт житла на суму понад 1 млрд гривень. Це понад 100 тисяч покупок”, – повідомили у відомстві.

Власники пошкоджених домівок отримують кошти “єВідновлення” на спеціальну банківську картку. Їх можна витратити в магазинах чи на сайтах компаній-учасників програми.

На сьогодні до “єВідновлення” вже долучилися понад 2 300 підприємств, з яких більш ніж 290 – юридичні особи, а понад 2 000 – ФОПи.

Нагадаємо, з моменту запуску програми “єВідновлення” українці вже подали більш ніж 69 тисяч заяв про отримання фінансової допомоги за пошкоджене майно. З них 37 тисяч заявників отримали виплати на відновлення домівок. Загальна сума погоджених коштів – 4 млрд грн.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.