У Литві оголосили збір коштів на приціли та засоби РЕБ для українських захисників

Джерело: пресслужба організації Blue/Yellow for Ukraine

24 січня у Литві стартував збір коштів на підтримку та захист українських військовослужбовців.

Метою кампанії RADAROM є допомога у захисті українських армійців від загроз безпосередньо на полі бою.

Зібрані кошти скерують на придбання індивідуальних пакунків для українських оборонців. Вартість одного комплекту становить 7 500 євро, він міститиме монокуляр нічного бачення, лазерний приціл та індивідуальний засіб захисту від безпілотників (РЕБ).

Усе обладнання закуплять у литовського виробництва.

Чим більше підтримки зберемо, тим більше військових захистимо, — закликали у повідомленні.

Відповідну акцію на підтримку України спільно організували волонтерська організація Blue/Yellow, суспільний мовник LRT, Laisvės TV, Stiprūs kartu та журналістка Рита Мілюте. Збір триватиме до 24 лютого.

Минулого року у межах кампанії RADAROM литовські волонтери зібрали 14 мільйонів на закупівлю тактичних радарів.

Довідка. Волонтерська організація Blue/Yellow for Ukraine допомагає українським військовим ще з початку війни у 2014 році. Після повномасштабного вторгнення Росії робота волонтерів відчутно посилилася.

  • Згідно з результатами соціологічного опитування, українці найбільше довіряють ЗСУ, добровольчим батальйонам та волонтерським організаціям.
  • Національний банк України презентував нову пам’ятну монету “Країна супергероїв. Дякуємо волонтерам!”, що присвячена тим, хто допомагає армії, організовує збори коштів, здобуває і доставляє техніку, спорядження, продукти, ліки, знаходить шляхи для розв’язання найнагальніших потреб українських оборонців.
  • Нещодавно громади Київщини передали нову партію дронів і пікапів для окремої механізованої бригади ім. Чорних Запорожців, мовив начальник Київської ОВА Руслан Кравченко.
  • Уряд Обʼєднаних Арабських Еміратів передає Україні 50 автомобілів швидкої допомоги, аби підтримати медичну інфраструктуру країни.
  • Уряд Обʼєднаних Арабських Еміратів передає Україні 50 автомобілів швидкої допомоги, аби підтримати медичну інфраструктуру країни.

Папа Римський Франциск без пояснення відмовився від запрошення відвідати церемонію повторного відкриття  Собору Паризької Богоматері у Парижі, заплановану на 7-8 грудня. Понтифік заявив, що не збирається брати участь у заході відкриття собору після реконструкції.

У ніч на 19 вересня російські війська вчергове обстріляли Харків. Ворог поцілив у відкриту територію одного з районів, наразі відсутня інформація щодо постраждалих.

Франція модифікує частину винищувачів Mirage 2000-5F, призначених для України, для ураження наземних цілей.

Центр протидії дезінформації продовжує моніторити інфопростір країн Глобального Півдня та виявляти вигідні РФ наративи.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 18 вересня. Загалом від початку цієї доби відбулося 153 бойові зіткнення. Більш як 50% від загальної кількості боїв відбулися на Покровському та Курахівському напрямках.