З початку року РФ випустила по Україні понад 300 ракет та близько 600 БпЛА – Зеленський

Джерело: Володимир Зеленський

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що за січень війська РФ випустили по Україні більш як 330 ракет та близько 600 бойових БпЛА.

За словами глави держави, аби протистояти повітряним атакам ворога, Україні потрібен міцний щит.

“Саме такий повітряний щит ми будуємо з нашими партнерами”, – наголосив Зеленський.

Він додав, що Україна повинна контролювати своє небо, адже це критично важливо для забезпечення контролю на землі – від передових позицій на фронті до лікарень і шкіл у тилу.

“Протиповітряна оборона та радіоелектронна боротьба є нашими пріоритетами. Російський терор треба перемогти – це досяжно”, – резюмував Зеленський.

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв закликав канцлера Німеччини Олафа Шольца, котрий нині перебуває з візитом у країні, відмовитися від ідеї про те, що Росія може зазнати поразки на полі бою, і підтримати мирний план Китаю щодо України.

У НЕК “Укренерго” поінформували, що 17 вересня заходи обмеження споживання не прогнозуються. У компанії закликали споживати електроенергію ощадливо протягом всієї доби.

Колишня глава МЗС Австрії Карін Кнайсль, котра також відома своїми танцями з Путіним на власному весіллі, нині остаточно переїхала до Росії та стала там “амбасадоркою зі збереження амурського тигра”.

15 вересня відбувся останній день щорічної міжнародної виставки сучасного мистецтва viennacontemporary. Подія об’єднала провідних художників,…

Собаку-детектора спеціально натреновано для пошуку прихованих вибухонебезпечних предметів, які саперам складно виявити, навіть із металошукачем. Нині Севен допомагає фахівцям ДСНС розміновувати територію Сумщини.