Нардеп Пашинський заявив про обшуки СБУ та НАБУ

Джерело: Сергій Пашинський/Facebook

У понеділок, 12 лютого, Служба безпеки України та Національне антикорупційне бюро прийшли з обшуком до депутата чотирьох скликань Сергія Пашинського, який нині очолює Національну асоціацію підприємств оборонної промисловості.

“Справа щодо передачі “палива Курченка” державі – за часів мародерства Януковича цей олігарх наживився активами на сотні мільйонів доларів, в тому числі майже 100 тисячами тонн нафтопродуктів, які у 2014-ому році вдалося передати державним нафтовим операторам”, – йдеться у повідомленні.

За словами Пашинського, у 2015 році він звернувся як народний депутат до президента України з проханням покрити дефіцит палива ЗСУ “паливом Курченка”, що дуже сильно тоді розізлило спонсорів Януковича та їх російських кураторів.

“Лише декілька тижнів тому “слєдком росії” звинуватив мене в початку АТО у 2014-ому році. І от зараз дивна синхронізація з боку українських слідчих… Шановні, якщо вже вирішили копнути у той період і дослідити, як я ще допоміг з передачею активів Януковича державі та ЗСУ, то зверніть увагу на спецконфіскацію сотень мільйонів доларів у бюджет”, – наголосив політик.

Фото: Пашинський

Фото: Пашинський

Фото: Пашинський

Фото: Пашинський

Пашинський нагадав, що з березня 2022 року очолює Національну асоціацію підприємств оборонної промисловості України, та за цей час жодного разу не залишав територію України. Він зауважив, що є координатором багатьох оборонних програм і попросив слідчих “не відволікати його Курченком”.

Нардеп також зазначив, що інформація щодо отриманням ним підозри, яка почала ширитися у багатьох Telegram-каналах, є фейком.

В Україні триває 968-ма доба повномасштабної російсько-української війни. За цей час втрати військ РФ у живій силі (вбиті та поранені) перевищили 675 тисяч осіб.

18 жовтня відзначають Європейський День боротьби з торгівлею людьми, Європейський день паперового пакета, Всесвітній день менопаузи та Міжнародний день жіночого щастя. Християни вшановують апостола і євангеліста Луку.

За даними синоптиків у п’ятницю, 18 жовтня, у більшості регіонів сухо та сонячно.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що ізраїльські військові знайшли на базах бойовиків “Хезболли” найсучаснішу російську зброю на півдні Лівану.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.