Передвиборчий штаб Байдена долучився до TikTok, заохочуючи молодь до голосування

Джерело: BBC

11 лютого кампанія президента США Джо Байдена приєдналася до TikTok, попри те, що додаток заборонено на більшості урядових пристроїв з міркувань безпеки.

Байден заборонив TikTok на більшості урядових пристроїв США, одначе його передвиборчий штаб приєднався до TikTok під час Суперкубку у неділю. Законодавство США, підписане Байденом у 2022 році, заборонило більшості пристроїв використовувати TikTok з міркувань безпеки.

У 30-секундному відео Байдена зафільмували вдома за переглядом Суперкубка, де помічники розпитували президента США про його уподобання щодо великої гри. Ролик жартівливо підписали: “Лол, привіт, гайз”.

Відповідаючи на запитання помічника, глава США відмовився вболівати за команди “Канзас-Сіті Чіфс” та “Сан-Франциско 49”, водночас присягнув на вірність “Філадельфія Іглз” першої леді.

@bidenhqlol hey guys♬ Fox nfl theme – Notrandompostsguy

Акаунтом Байдена у TikTok керуватиме не сам президент, а його передвиборча команда.

Штаб Байдена сподівається відновити рекордно високу явку молодих людей, котрі допомогли йому перемогти на минулих виборах. Зауважується, що у 2020 році проголосувало близько 50% цього блоку. І приблизно 65% виборців у віці від 18 до 24 років віддали свої голоси за президента-демократа.

Зауважимо, згідно з опублікованим 10 січня опитуванням Reuters/Ipsos, 35% американців проголосували б за чинного президента США Джо Байдена, такий самий відсоток тих, хто має намір проголосувати за його суперника-республіканця Дональда Трампа.

  • Результати опитування Університету Монмута показали, що рейтинг схвалення діяльності президента США Джо Байдена досяг рекордно низького рівня. Зокрема лише 34% схвалюють його роботу в Білому домі.
  • Джерела повідомили виданню Politico, що президент США Джо Байден назвав експрезидента США Дональда Трампа “хворим” у приватній розмові з давніми друзями та близькими помічниками.
  • Президент США Байден здобув перемогу на праймеріз Демократичної партії в Південній Кароліні, набравши понад 96% голосів.
  • Раніше ми повідомили, що повномасштабна війна Росії проти України не послабила бажання Кремля втрутитися у президентські вибори у Сполучених Штатах Америки 2024 року.
  • Адміністрація мера Еріка Адамса забороняє TikTok на урядових телефонах і комп’ютерах, посилаючись на ризики кібербезпеки від відеопрограми, що належить Китаю.

В зоопарку у Балтіморі (штат Меріленд, США) помер африканський пінгвін, який допоміг врятувати свій вид від вимирання, залишивши після себе понад 200 нащадків, та проживши набагато довше, ніж очікувалося.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Міністерство юстиції США повідомила, що в Канаді пакистанцю висунуто кримінальне звинувачення за нібито планування масового розстрілу євреїв у Нью-Йорку в річницю нападу ХАМАС в Ізраїлі 7 жовтня 2023 року.

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

В новому iPhone 16 від Apple використовуватимуть технологію нового покоління чіпів Arm, що стане останнім кроком у прагненні технологічного гіганта запровадити функції генеративного штучного інтелекту у своїх смартфонах.