Готувала ракетний удар РФ по Одесі «в обхід» ППО: затримано російську агентку

Джерело: Служба безпеки України

Контррозвідка СБУ затримала агентку РФ, яка готувала нову повітряну атаку ворога на цивільну інфраструктуру Одеси, щоб “обійти” українську ППО.

Окупанти доручили фігурантці виявити локації протиповітряних комплексів та можливі координати зенітно-ракетних установок на прибережній території міста.

Фото: СБУ

Ворог також хотів через агентку вивідати наявність у місцевих портах військових суден, які оснащені засобами ППО.

Враховуючи отримані даним російські окупанти планували підготувати нові атаки на Одесу. Одна СБУ своєчасно викрила ворожі плани і запобігла їхній реалізації.

Перед затриманням агентки поетапно задокументували всі її злочинні дії та завчасно поінформували командування Сил оборони про нову загрозу повітряних ударів.

В межах розслідування також встановили особу російського куратора агентки, яким виявився очільник розвідгрупи угруповання військ РФ у тимчасово окупованому Севастополі.

За матеріалами СБУ, ворог дистанційно залучив жінку до співпраці у січні цього року як ідеологічну прихильницю рашизму.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили затриманій про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Зловмисниця перебуває під вартою. Їй загрожує довічне ув’язнення.

На полігоні під Ульмом українські військові проходять курси першої допомоги на полі бою. Для навчання закупили п’ять силіконових інтерактивних манекенів Simman 3G plus. Ціна однієї штуки – 100 000 євро, маса – 80 кг. 

Фотографи Влада та Костянтин Ліберови оприлюднили світлини українських військових, котрі лиш нещодавно повернулися з російського полону. Виснажені, у російському полоні армійці втрачають по 20, 30, а дехто навіть 40 кг. Українська сторона дотримується Женевської конвенції і закликає світову спільноту примусити РФ до виконання міжнародних обов’язків.

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв закликав канцлера Німеччини Олафа Шольца, котрий нині перебуває з візитом у країні, відмовитися від ідеї про те, що Росія може зазнати поразки на полі бою, і підтримати мирний план Китаю щодо України.

У НЕК “Укренерго” поінформували, що 17 вересня заходи обмеження споживання не прогнозуються. У компанії закликали споживати електроенергію ощадливо протягом всієї доби.

15 вересня відбувся останній день щорічної міжнародної виставки сучасного мистецтва viennacontemporary. Подія об’єднала провідних художників,…