Apple веде переговори, аби додати ШІ Gemini від Google на iPhone — ЗМІ

Джерело: Bloomberg

Компанія Apple веде переговори з метою дозволити штучному інтелекту Gemini від Google надавати функції ШІ на своїх iPhone. Зі слів співрозмовників агентства, обговорюється можливість ліцензування Gemini для деяких нових функцій у програмному забезпеченні iPhone цього року.

ЗМІ наголошує, що це створює базу для потенційної угоди, яка може змінити ландшафт штучного інтелекту. Джерела також вказують, що Apple нещодавно вела переговори з OpenAI та розглядала можливість використання їхньої моделі.

Якщо угоду буде укладено, вона базуватиметься на партнерстві обох компаній у сфері пошуку. Google вже кілька років платить Apple мільярди доларів за те, щоб їхня пошукова система була за замовчуванням у браузері Safari на iPhone.

Обидві сторони ще не вирішили умови угоди чи її брендування, а також не досягли згоди щодо того, як це буде реалізовано.

Угода забезпечить Gemini доступ до мільярдів потенційних користувачів. Проте це також може викликати увагу регуляторів, оскільки поточна угода Google з Apple у сфері пошуку вже стала предметом судового позову від Міністерства юстиції США.

За два роки органи прокуратури в Росії скасували реабілітацію понад чотирьох тисяч жертв сталінських репресій.

ДСНС спільно з партнерами створили мобільну гру “Рятівничок”, що навчає дітей, віком від 6 до 12 років, важливих правил пожежної безпеки і тим самим розповідає, як діяти під час різних надзвичайних ситуацій, що можуть виникнути у реальному житті.

Журналісти “Схем” оприлюднили супутникові знімки Planet Labs від 18 вересня об 11:30 за київським часом, на яких видно масштабне задимлення на території військової частини №11777. Саме ця частина відповідає за склад Головного ракетно-артилерійського управління міністерства оборони РФ.

Російське військове командування перекинуло кораблі Чорноморського флоту з Новоросійська через загрозу ударів далекобійними ракетами з боку Збройних сил України.

Урожай пшениці у 2024 році склав близько 22 млн тонн. Тоді як внутрішнє споживання становить близько 6 млн тонн.