Остін обговорив з главою Міноборони Польщі «термінову військову допомогу» Україні

Джерело: пресслужба Пентагона

Міністр оборони Ллойд Дж. Остін провів розмову зі своїм польським колегою, міністром національної оборони Польщі Владиславом Косіняком-Камишем. Сторони обговорили повномасштабну війну Росії проти України та термінову потребу в додатковій безпековій допомозі Силам оборони.

Глава Пентагону з польським міністром підтвердили спільну непохитну відданість українському народу та засудили незаконну війну за вибором Росії. Остін відзначив лідерство Польщі у наданні військової допомоги, зокрема обладнання, навчання та підтримки Збройних сил України.

Також обидва лідери висловили сподівання на продовження координації через Контактну групу з питань оборони України та майбутні двосторонні дії.

Зауважимо, 15 березня Німеччина, Франція та Польща пообіцяли закупити більше зброї для України та збільшити виробництво військового обладнання разом з українськими партнерами.

Також стало відомо, що 26 березня у Варшаві Польща та Німеччина активізують коаліцію бронетанкових засобів для України, заявили керівники міністерств оборони обох країн.

Надвечір 19 березня на базі Повітряних сил США “Рамштайн” у німецькому місті Рамштайн-Мізенбах завершилася 20-та зустріч Контактної групи з питань оборони України. Зокрема союзники акцентували на необхідності постачання Силам оборони боєприпасів, систем ППО, F-16 та дронів.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.