Рахункова палата не планує перевіряти сплату податків гральним бізнесом – нардепка Южаніна

Джерело: Ніна Южаніна/Telegram

Народна депутатка з фракції “Європейська Солідарність” Ніна Южаніна повідомила, що Рахункова палата не планує перевіряти сплату податків гральним бізнесом. Раніше народна обраниця наголошувала, що гральний бізнес недоплатив у держбюджет більш як 20 млрд грн.

Южаніна поінформувала про отриману відповідь від Рахункової палати про те, що “провести перевірку повноти сплати податків суб’єктами, що проводять діяльність у сфері азартних ігор – не можуть”, “провести перевірку ефективності адміністрування – не можуть”. У пояснення зазначили, що не вистачає трудових ресурсів, вони вже розподілені відповідно до Плану проведення заходів контролю.

Відповідь очікувала, бо мала ж вже інсайд, що на засіданні палати 15.03 прийнято рішення – не здійснювати перевірки. Мільярди воюючій країні не потрібні – так визначила Ольга Піщанська і нові члени, дообрані в непрозорий спосіб і на догоду ОП, – пояснила депутатка.

Окрім цього, Южаніна поділилася ще одним інсайдом, зауваживши, що найближчим часом влада “протягуватиме” скорочення членів Рахункової палати до 7-9.

Навіщо? Щоб звільнити решту, саме тих, хто пройшов прозорий конкурс і був обраний на законних підставах, але не задовольняє цю владу. Звільнити і зараз можуть, причину знайдуть, але тоді – немає більшості голосів, – пояснила вона.

Раніше нардепка зауважила, що гральний бізнес недоплатив у держбюджет більш як 20 млрд грн, відзначивши, що азартні ігри легалізовані 3,5 роки. Вона пояснила, що минулого року вони пішли на домовленість з владою і заплатили частину в бюджет. Однак, були розрахунки, тож Южаніна звернулася до Рахункової палати, аби перевірили несплату в попередні роки, яка становить 23 мільярди гривень.

Законодавиця закликала взяти ці кошти у бюджет з метою додаткових можливостей для фінансування Збройних Сил.

26 вересня глава США Джозеф Байден проведе зустріч із президентом Володимиром Зеленським у Білому домі, щоб обговорити підтримку України у війні проти Росії.

Компанія Tesla американського мільярдера та винахідника Ілона Маска, віддалено відключила голові Чечні Рамзану Кадирову автомобіль Cybertruck.

На Білгородщині РФ ворог замінував дамби та будує оборонні фортифікації навколо обласного центру. Про це повідомив речник оперативно-тактичного угруповання “Харків” Віталій Саранцев.

У новій резолюції Європарламент закликав країни ЄС зняти всі обмеження на удари України в глиб Росії західною зброєю. Відповідний документ прийняли більшістю голосів: “за” проголосували 425 депутатів, проти — 131, ще 63 утрималися.

У Сумах російські окупаційні війська вдарили по геріатричному пансіонату, де проживали 211 літніх людей.