На Харківщині понад 200 000 споживачів залишились без електропостачання

Джерело: заступник глави Офісу президента Олексій Кулеба

В Офісі президента прокоментували черговий масований обстріл України та повідомили, де ситуація найважча.

Кулеба зазначив, що ціллю ворога вкотре стала енергетична інфраструктура України. Десятки дронів та ракет пошкодили енергооб’єкти на Львівщині, Київщині, Запоріжжя та Харківщині.

Саме на Харківщині, наголосив посадовець, найважча ситуація.

“Найскладніша ситуація в Харківській області. Там більше 10 ракетних ударів лише по місту. Країна-терорист намагається знищити інфраструктуру Харкова та залишити місто в темряві. Наразі вже є перебої з електрикою в області — більше 200 тисяч абонентів Харківщини залишилися без електропостачання”, – повідомив він.

Кулеба додав, що на місцях “прильотів” працюють всі відповідні служби, які аналізують та ліквідовують наслідки.

“Окупанти ще раз вирішили воювати проти кранів та світла. Координуємо заходи, аби мережі працювали. В людей буде електрика попри атаки ворога”, – запевнив Кулеба.

Він також зазначив, що внаслідок масованої атаки ніхто не постраждав.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що ізраїльські військові знайшли на базах бойовиків “Хезболли” найсучаснішу російську зброю на півдні Лівану.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

Згідно з інформацією Міністерства аграрної політики та продовольства України, в Україні вже намолочено 62,2 млн тонн нового врожаю, який зібраний на площі 16,8 млн га.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.

Громадянин Ірландії Роберт Діґан на псевдо Ірландець, загинув на полі бою 17 вересня, залишивши за собою спадщину хоробрості та вірності. Його побратими вшанували шлях від ірландського рейнджера до українського захисника.