Чого чекати після руйнування Трипільської ТЕС — «Укренерго»

Джерело: “РБК-Україна”

Через руйнування росіянами Трипільської ТЕС система зіткнулася зі втратою частини потужності. Нині в “Укренерго” сподіваються, що введення обмежень на споживання електроенергії можна буде уникнути.

“Втрата Трипільської ТЕС, як і будь-якого великого об’єкта генерації, позитивно не позначиться на енергобалансі країни. Це означає, що в пікові години доби у нас буде менше внутрішньої потужності для покриття споживання”, – зазначили у компанії.

Наразі сонячні електростанції продовжують працювати, і в системі є невеликий експорт. Проте на вечірній пік, з 19:00 до 22:00, можливий незначний дефіцит електроенергії.

“Сонце сяде, внутрішньої потужності недостатньо, імпорту в необхідних обсягах немає. На українському ринку ціни нижчі, ніж на європейському. Відповідно доведеться брати аварійну допомогу, якщо сусіди зможуть нам її надати”, – заявили в “Укренерго”. У разі потреби обмежень споживання у компанії обіцяють повідомити заздалегідь. “Поки що спробуємо пройти вечір без них”, – сказали в “Укренерго”.

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.

Сьогодні вдень, 7 вересня, російські окупанти завдали ударів керованими авіабомбами по Харкову та селищу Мала Данилівка Харківського району. Є поранені.

Прем’єр-міністерка Італії Джорджія Мелоні після зустрічі з Президентом України Володимиром Зеленським у суботу, 7 вересня, пообіцяла непохитну підтримку України.