Нетаньягу доручив підготувати список цілей в Ірані для можливої атаки – WP

Джерело: The Washington Post.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу доручив військовим підготувати список цілей в Ірані, атаки на які “надішлють сигнал”, але не призведуть до жертв.

“Прем’єр-міністр Беньямін Нетаньягу звернувся до Армії оборони Ізраїлю з проханням надати перелік цілей в Ірані, удар по яких надішле сигнал, але не призведе до втрат, оскільки Ізраїль планує відплату”, – поінформувало анонімне джерело видання.

За його словами, ймовірні варіанти включають потенційний удар по об’єкту у Тегерані або кібератаку.

“Всі згодні з тим, що Ізраїль має відповісти. Питання лише у тому, як потрібно відреагувати та коли”, – додало джерело.

Водночас союзники Ізраїлю не хочуть “надмірної відповіді”, проте діалог у цьому напрямі триває.

“Ізраїль з різною інтенсивністю воює з Іраном вже багато років. Це не припиниться ні завтра, ні післязавтра. І це не припиниться, якщо Ізраїль відреагує просто зараз”, – резюмував співрозмовник.

Раніше Букви повідомляли, що Ізраїль активно готується до відповіді на першу в історії пряму атаку Ірану, попри зростання міжнародного тиску щодо стриманості під час можливої ескалації конфлікту на Близькому Сході.

Напад, ймовірно, є відповіддю на удар по представництву Ірану в Дамаску 1 квітня, внаслідок якого загинуло троє військових іранських командирів.

Головнокомандувач збройними силами Ірану генерал Мохаммад Багері заявив, що операція щодо Ізраїлю  “завершено з повним успіхом”.

Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган звинуватив цьогорічний пісенний конкурс “Євробачення” у нібито заохоченні до “нейтралізації статі” та “загрозі традиційній сім’ї”.

Іран звертався за допомогою до США після авіакатастрофи з гелікоптером внаслідок якої загинули президент країни Ібрагім Раїсі, глава іранського МЗС Хоссейн Амір-Абдуллахіан та кілька інших осіб.

Американська акторка Скарлетт Йоганссон, відома роллю у фільмах Marvel, сказала, що була “шокована” і “розлючена” після того, як OpenAI запустила чат-бот з “страшно схожим” голосом на її власний.

У Польщі арештовано 9 осіб за підозрою у вчиненні диверсій, скоєних за вказівками російських спецслужб.

Станом на ранок 21 травня у Середземному морі російські окупанти утримують на бойовому чергуванні два носії крилатих ракет “Калібр”.