Байден закликав Сенат «швидко» ухвалити законопроєкт про допомогу Україні

Джерело: CNN 

Президент США Джо Байден у суботній заяві, 20 квітня, закликав до швидкого ухвалення Сенатом законопроєкту про допомогу Україні, щоб “ми могли швидко надіслати зброю та обладнання”.

“Я закликаю Сенат швидко надіслати цей пакет до мене на стіл, щоб я міг підписати закон, і ми могли швидко надіслати зброю та обладнання в Україну для задоволення її термінових потреб на полі бою”, – сказав Байден.

Він також зазначив, що ухвалення Палатою представників законопроєктів про допомогу іноземним державам надсилає “чітке повідомлення” про лідерство США у всьому світі.

“Сьогодні члени обох партій у Палаті представників проголосували за просування наших інтересів національної безпеки та чітке повідомлення про силу американського лідерства на світовій арені. У цей критичний момент вони об’єдналися, щоб відповісти на заклик історії, ухваливши терміново необхідні закони про національну безпеку, за які я боровся місяцями”, – сказав президент США.

Нагадаємо, що сьогодні, 20 квітня, Палата представників США проголосувала за виділення допомоги Україні на 61 мільярда доларів.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.